Вкусен чеснов хляб с подправки


Вкусен чеснов хляб с подправки
Снимка: iStock

Необходимите съставки са:

брашно: пшеница / ръж - 350/150 гр

сирене - 150гр

вода - 300 мл

зехтин - 1 с. л

захар - 1 с. л.

масло - 50 гр

мая - 1 ч. л.

сол - 1 ч. л.

чесън - 3 скилидки

няколко стръка свежи босилек и копър

Чесновият хляб, изпечен по тази рецепта, е изключително вкусен. Ако желаете да е по-ниско калоричен, препоръчваме да използвате смес от ръжено и пшенично брашно.

Етапи в изпълнението на рецептата:

Смесете брашното, маята, солта и захарта. Прибавете 150 мл вода към тях и замесете тестото. Добавете зехтин и постепенно добавете останалата вода. Месете тестото около 7 минути, докато стане гладко и меко. Оформете голяма топка от него. Сложете го в купа и я покрийте с найлоново фолио. Оставете тестото на топло място за 90 минути.

Настържете сиренето и нарежете билките на ситно.

Смесете олиото с чесъна.

Разточете тестото на слой с дебелина 4 мм, намажете го с чесновото масло и след това го поръсете със сиренето и билките.

Навийте тестото на руло, сложете във форма за печене на хляб, покрийте го и го оставете за половин час на топло място.

Намажете го отгоре с масло и поръсете с натрошеното сирене. Печете хляба един час във фурна, която предварително е загрята на 190 градуса. Извадете хляба от формата, оставете да се охлади върху решетка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама