4 причини защо децата крещят и се тръшкат


4 причини защо децата крещят и се тръшкат
Снимка: iStock/Guliver

Дори да нямате деца, със сигурност сте виждали специалния “репертоар” на някои дребосъци, включващ тръшкане, крещене и махане с ръце. Чували сме го в магазини, в паркове и в самолети, а понякога, разбира се, собствените ни съкровища са виновниците! Има обаче причини за тези истерии и най-разпространената е, че по този начин децата показват своите разочарования, чувства и емоции. Ето кои са другите причини, които стоят зад детското тръшкане, и как да се справите.

1. Детето търси внимание

Когато децата искат внимание, те ще направят всичко по силите си, за да го получат и бързо научават, че крещенето е много ефективен начин за постигане на това.

Научете се кога да игнорирате това поведение. Игнорирането е най-полезно за моментите, при които детето не е опасно за себе си или околните и да речем просто крещи. Ако се справите с търпение, ще намалите вероятността да го прави отново.

ЗАЩО ДЕЦА ПОД 4 НЕ БИВА ДА ЯДАТ ПУКАНКИ

2. Тества гласа си

Колкото и да ви е странно, тази причина е много често срещана при деца на възраст между 18 и 24 месеца. За тях това е новооткрита сила, която има способността да спре всички наоколо. В тези моменти просто гушнете детето, потупайте го и говорете успокоително.

3. Общува с вас

Когато детето ви все още се учи да общува с големите и вие не можете да го разберете, то прибягва до писъци. Това е единственият начин да накара родителите си да разберат, че нещо не е наред.

Специалистите съветват да го превърнете в игра. Ако сте на тихо място, като дома си, можете да направите игра и да видите кой може да викне най-силно, след което бързо да видите кой може да прошепне най-тихо.

4. Изразява умора или глад

Когато са малки, децата не знаят как да се справят с разочарованието или как да покажат търпение и разбиране - това са умения, които се развиват след 3 години.

Останете спокойни. Отговарянето на тяхното крещене със собственото ви истерия не е добро решение. Бързо може да разберете дали детето крещи от глад, или умора, затова е добра идея винаги да имате под ръка нещо

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама