5 полезни трика преди първия учебен ден, които родителите трябва да знаят


5 полезни трика преди първия учебен ден, които родителите трябва да знаят
Снимка: iStock/Guliver

Връщането в училище може да бъде стресиращ период от годината не само за децата, но и за родителите. Има много неща, които трябва да обмислите и да организирате - от купуването на нови дрехи до опаковането на обяд. Но не се притеснявайте, нещата не трябва да са толкова трудни, ако знаете как да подходите към тях. Днес ще ви дадем някои хитри съвети, които могат да ви помогнат с транзита към новото ежедневие.

1. Изчакайте да започне училище, за да купите нови дрехи

Тенденциите в облеклото се променят често, така че дайте една седмица на детето си да огледа какво носят съучениците и едва след това отидете да пазарувате за нови дрехи. В противен случай рискувате да купите дрехи, които бързо няма да са „готини“.

5 НАЧИНА ДА ПОДГОТВИТЕ ДЕТЕТО СИ ЗА УЧИЛИЩЕ БЕЗ СТРЕС

2. Направете „спешен комплект“ в раницата

Това може да включва бельо, лепенки и болкоуспокояващи или каквото сметнете, че може да влезе в употреба на детето ви.

3. Направете 5 сандвича и ги сложете във фризера

Приготвянето на храна може да бъде досадно, така че за обяда на вашето дете направете толкова сандвичи, колкото са необходими за седмицата и ги сложете във фризера, за да не се развалят.

4. Залепете капачките на маркерите заедно

За да предотвратите детето ви да губи маркери през цялото време, залепете всички капачки една за друга. По този начин детето ще трябва да извади само маркерите, от които се нуждае, и след това да ги постави обратно, когато свърши.

5. Замразете пакетчетата с кисело мляко

Подобно на сандвичите, сложете кисели млекца вечерта, преди да ги опаковате в раницата на детето си. Те ще служат като пакети с лед в кутията за обяд и ще се размразят само за няколко часа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама