6 ползи за децата да се хранят на масата с вас


6 ползи за децата да се хранят на масата с вас
Снимка: iStock/Guliver

Всеки е гледал филми, в които семейството е заедно на масата за храна. Това е много полезен навик, който може да прилага всяко семейство с ясната нагласа, че това е добре за децата. Ето шест причини за това:

1. Добри обноски

Децата подражават на родителите си като копират поведението им. Храненето заедно е идеална възможност за родителите да дадат примери за поведение. Освен това, когато сме заедно, се подобряват социалните и комуникативни умения у подрастващите.

2. Успех в училище

Децата, които се хранят с родителите си, се справят по-добре в училище. Вероятно това се дължи на факта, че храната, която сервират родителите на децата си, е по-здравословна, по-питателна. Освен това, съвместното обсъждане на предизвикателствата в училище вдъхва у децата увереност и кураж.

3. Здравословно хранене

Нормално е домашното хранене да предлага по-здравословен избор на храна, докато това извън дома предразполага създаването на лоши хранителни навици. Децата, приемали здравословна домашно приготвена храна с родителите си, e по-малко вероятно през тийнейджърството си да развият наднормено тегло.

4. Сплотеност

Уютното семейно събиране предразполага децата да споделят. Младите се радват на най-пълноценна комуникация с родителите си именно на храна. Когато всеки от семейството споделя нещо лично, това ги сплотява.

5. Самочувствие

Споделената храна и споделените емоции повдигат духа у децата и подобряват самочувствието им. Тийнейджърите са по-малко склонни да развият депресия, защото неусетно са започнали да говорят открито, докато се хранят с близките си.

6. Самостоятелност

Родителите може да включат децата в приготовленията за хранене като пазаруване, избор на меню или включване в самото готвене. Това е чудесен начин да научиш детето на самостоятелност. Това им помага да разпознават продуктите, да се научат връзката им с храната и да станат по-отговорни към парите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама