Ето как да се храните и да бъдете здрави според зодията


Ето как да се храните и да бъдете здрави според зодията
Снимка: iStock/Guliver

Неправилният начин на хранене довежда до натрупване на шлаки в организма, което от своя страна предизвиква различни заболявания и ранно остаряване. За около година натрупаните токсини и шлаки в клетките и междуклетъчните пространства затрудняват усвояването на мазнините и белтъчините от организма.

Практикувайки Йога, винаги ще имате добри резултати, от физически и психически характер. Йога укрепва здравето, подмладява, забавя процеса на остаряване, с лекота се преживяват стресови ситуации, както и Безусловно йога променя и мирогледа на човека. Но, добрите резултати идват, когато йога и здравословния начин на хранене, вървят ръка за ръка.

Астрологията помага да се намери правилният начин на хранене и това е свързано с енергетиката на човека.

За енергетиката е важно да се определи коя е водещата стихия в хороскопа – огън, въздух, земя и вода. Това е един от факторите, които различават хората от една и съща зодия.

За родените с преобладаващ елемент огън в хороскопа си – Овен, Лъв или Стрелец се препоръчва, сутрин да приемат по-лека закуска, а по-обилно да се нахранят на обяд- повече храни богати на белтъчини.

С КАКВО ДА СЕ ХРАНЯТ РОДЕНИТЕ ПОД ЗОДИЯ ТЕЛЕЦ?

Родените с преобладаващ елемент въздух в хороскопа си – Близнаци, Везни или Водолей трябва да закусват обилно, докато вечерята е желателно да е по-лека. Техният организъм усвоява по-лесно месото и мазнините.

Родените с преобладаващ елемент земя – Телец, Дева или Козирог в хороскопа си трябва да се хранят равномерно по 3 пъти дневно, но не в големи количества и най-вече на вечеря. Техният организъм се нуждае от повече сол, но също и от повече вода, за да я разреждат, но да не приемат големи количества сол.

Родените с преобладаващ воден елемент в хороскопа си – Рак, Скорпион или Риби могат да се хранят повече до обяд при нарастваща Луна, докато при намаляваща Луна могат да си позволят да приемат по-голямо количество храна и вечер. Те се нуждаят от храни, съдържащи повече витамини и въглехидрати.

Здравето ни и процесът на стареене зависят най-вече от количеството натрупани шлаки в организма ни. Затова е и толкова важно периодичното им изчистване.

Желателно е поне веднъж седмично да се гладува (при преминаването на Луната от една фаза в друга) и най-важното – да се гладува правилно. Можете да изберете подходящ ден за гладуване според деня, в който сте родени:

- за родените в понеделник добър ден са гладуване е в събота;

- за родените във вторник – в петък;

- за родените в сряда – в четвъртък;

- за родените в четвъртък – в сряда;

- за родените в петък – във вторник;

- за родените в събота – в неделя;

- за родените в неделя – в понеделник.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама