Късната бременност е полезна за децата


Късната бременност е полезна за децата
Снимка: iStock/Guliver

Всички говорят за ранната бременност и за предимствата, които тя носи. Как младите тела са много по-подходящи за раждане на здрави бебета, които рядко имат вродени болести. Как майката, която ражда в ранна възраст, много по-бързо успява да се върне във форма и да се подготви за следващото дете.

Последните изследвания успяват да обърнат стереотипа, който се налага от дълги години. Очевидно, младите кариеристки, които до последно отлагат първата си рожба, най-накрая ще успеят да си вземат глътка въздух.

Изследването е направено от Aarhus University в Дания и резултатите са наистина впечатляващи. Ето какви са двете важни открития, които ще споменем:

Първото откритие е свързано с израстването на децата между 7 и 11 години.

Според изследването в тази възрастова граница, децата на по-възрастните родители се справят много по-добре в социализирането си и емоционалните проблеми на израстването. От другата страна, рожбите на по-младите родители са  по-лабилни към емоционални разстройства, имат затруднения с приобщаването към групи и сближаването с непознати. Тези различия се отчитат в този период на израстване. След 15-годишна възраст проблемите изчезват и всички започват да се справят еднакво с наблюдаваните преди това ситуации.

Другото наблюдение, включено в изследването, е отношението на самите родители към децата.

Това силно се отразява на израстването им и , може би, предизвиква разликите от другото наблюдение. Младите родители изживяват доста по-емоционално отглеждането и възпитанието на децата си. Нервните им импулси силно въздействат на децата и рефлектират върху тях. Децата стават по-чувствителни и затворени. От там идват и трудностите в комуникацията им.

Зрелите родители, които са изчакали подходящия момент и са планирали дълго появата на детето в живота си, се открояват от останалите. По-подготвени са за отглеждането и се опитват да разбират децата си. Реагират по-уравновесено на емоциите и настроенията на подрастващите.

Очевидно, зрялото отношение е предимство пред младостта. Така че, скъпи дами, не се притеснявайте, че „закъснявате“. Изчакайте правилния момент и се отдайте напълно на възпитанието и отглеждането на рожбите си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама