Как да се справите с 5-те етапа за брака


Как да се справите с 5-те етапа за брака
Снимка: iStock/Guliver

Често се случва, че след няколко години брак партньорите започват да осъзнават, че връзката им не е това, което са желали. Но всичко започна толкова добре: цветя, романтични вечери, посрещане на изгреви и гледане на залези ... О, ако беше възможно всичко да се върне!

Можете да върнете страстта, но за това трябва да помислите какви проблеми ви пречат да бъдете щастливи.

Бракът се състои от няколко етапа, всеки от които изисква специален подход. Кои са те?

Меден месец

Тази фраза сама по себе си звучи магически. Същият месец може да продължи и няколко години. На сцената на медения месец отношенията са пълни с романтика и приятни събития. Партньорите не обръщат внимание на недостатъците един на друг, но с течение на времето, ако не положат никакви усилия да поддържат свежестта на чувствата, любовта започва да избледнява. Всеки рано или късно отваря очи за лошите страни на своята сродна душа.

Фактът, че любовта е предпоставка за продължаване на брака, не е тайна за никого. Именно тя помага да се преодолеят всякакви кризи. За да не умре това чувство, освежете го. Намерете хоби, което ще ви е интересно и на двамата. Това може да бъде екстремни спортове, фитнес, йога, колоездене.

Борбата за власт

В края на медения месец партньорите започват да осъзнават, че някои от романтичните им мечти не се сбъдват. Идва период на монотонност и двойката започва да се бори за власт. Между тях се установява разстояние, отварят се нови страни в характера на всеки. Може дори да изглежда, че вашият съпруг или жена ви изобщо не са човекът, за когото сте мечтали.

Експерти в областта на психологията казват, че този момент в отношенията е напълно нормален и ако двойката може да преодолее този етап, по-нататъшната им връзка ще бъде много силна и хармонична.

Стабилност

Всички мечтаят за нея без изключение и тя идва, когато съпрузите изгубят желанието си да се променят. Заживели няколко години заедно, те започват да се възприемат такива, каквито са: да се примирят с недостатъци, да споделят хобита и да осигурят на партньора си лично пространство.

На този етап на брака съпрузите вече са в състояние да изгладят конфликтите. За целта те имат набор от инструменти, които използват редовно. Отговорностите са ясно разпределени, така че спорове за малки неща не възникват.

5 ПРИЧИНИ ДА НАПРАВИТЕ ПЪРВАТА СТЪПКА

Отговорност

На този етап всеки от вас осъзна, че няма идеални партньори и че сте избрали човека, който е най-подходящ за вас. Съпрузите вече не искат да търсят външни връзки, тъй като са напълно удовлетворени от живота си. Те са отговорни един за друг и правят това доста съзнателно.

С настъпването на този период във връзката и двамата съпрузи се разбират помежду си без думи. Те споделят добрите и лошите моменти, прекарват вечери заедно, почивки заедно и се чувстват добре.. В лицето на един друг те получават необходимата подкрепа. Любовта расте, въпреки че романтиката в нея става все по-малка.

Творческо партньорство

На този етап се препоръчва да се направи нещо, което дава положителни резултати върху състоянието на екипната работа. Този етап е идеален за раждане на бебе. Съгласете се: не може да има по-добър резултат от вашите съвместни дейности.

Ако вече имате деца, може да си купите къща, която ще се превърне в уютно семейно гнездо. Страхотна идея е да създадете свой собствен бизнес. Трябва да се държите заедно.

Никога не забравяйте, че щастливият брак не е даденост. Това е резултат от усърдната работа и на двамата съпрузи. Научете се да правите компромиси, потърсете начини за освежаване на отношенията, участвайте в съвместни проекти, но винаги оставайте мъж и жена, а не само партньори, приятели и родители.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама