Тайната на успешния брак: Ето защо семейство Бекъм спят в различни стаи


Тайната на успешния брак: Ето защо семейство Бекъм спят в различни стаи
Снимка: Getty Images

Знаете ли, че независимо колко са малки къщите и апартаментите в Япония, това не спира много японски двойки да спят в различни стаи? Това не е някакъв интимен или емоционален проблем, а нещо, в което японците вярват искрено. Всъщност, това не е привичка на Изтока - една от най-обичаните звездни двойки от 90-те, Дейвид и Виктория Бекъм, също са взели решение да спят в отделни легла, а зад избора си има очарователна причина.

Вижте още: 10 признака, които могат да ви помогнат да разберете вашето бебе

Изглежда, че Дейвид се радва на по-жизнена социална сцена, докато Виктория предпочита по-спокойно и сдържано съществуване. Изглежда, че двойката е намерила хитро решение.

През 2017 г. Daily Mail обясни, че двамата са инвестирали в нова извънградска резиденция, която е с отделни крила за всеки от тях. Тези крила включват собствени кухни, спални и дворове, осигуряващи максимално уединение и независимост. Това им позволява да имат собствено пространство и да се оттеглят, когато имат нужда от малко време сами. Разбираемо е защо са направили този избор и не можем да ги виним за това.

Оказва се, че решението им далеч не е толкова странно, а в Япония е традиционна практика. Различните легла или стаи биха могли да подобрят вашия сън и връзка. Ето някои ключови точки, които трябва да имате предвид:

-Според проучване над 25% от двойките избират отделни легла, а някои дори предпочитат да спят в различни стаи.

- Жените са по-чувствителни към нарушения на съня и са склонни да губят повече сън от мъжете.

- Липсата на сън може да има отрицателно въздействие върху взаимоотношенията с течение на времето поради постоянното събуждане.

Овен това, японските майки спят с децата си и това се счита за много важно, така че бащата трябва да реши дали иска да сподели едно и също легло, или да отиде в друга стая.

Дори науката е доказала, че съвместният сън с детето може да помогне в доста направления - помага на детето да поддържа стабилна температура и сърдечен ритъм, намалява вероятността от синдрома на внезапната детска смърт, детето има по-добро самочувствие, по-бързо става самостоятелно и се справя отлично в училище.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама