Остави ме да Бъда


Остави ме да Бъда
Снимка: iStock/Guliver

Няма какво да се лъжем. Истината е, че много често при разделите партньорите се страхуват от това с кого ще бъдат заменени. Единият от двамата може да изпадне в дупка и дълбоко отчаяние питайки се: "С какво не бях достатъчно добър?".

От тук следва мъчителен период на отказ любимият да бъде пуснат да си отиде, а дори и да си е отишъл, другият все още упорито е заседнал по средата, без тенденция да продължи напред скоро. Това е емоционална кукичка, особено ако се е случило така, че ти си този от когото са си тръгнали. Егото и себеоценката може би са пострадали сериозно, особено ако винаги са били слабо звено.

Ако си разчитал на партньора да те утвърждава и зачита, без ти самият да си вярвал в собствената си значимост, ситуацията със сигурност ще е болезнена и въпросът "С кой ще ме заменят?" няма да излиза от главата ти. Много често това е замаскирано под фасадата на твърдението, че още обичаме бившия си партньор и не бихме искали да го пуснем, не можем да си представим живота без него.

Това е поведението на зависим човек-жертва, който не се чувства добре сам със себе си, който страда от ниско самочувствие и понякога дори развива болезнена ревност, желание за притежание. Ще мине време, бившият партньор може да бъде преодолян, но ще дойде следващ и ако не са решени вътрешните конфликти ситуацията ще се повтори. Защото несигурният в себе си партньор си остава несигурен и това тежи, независимо в какви отношения попада. Дори и партньорите да са различни, това винаги ще е отрова за връзката.

Затова стоп. Спри и помисли. Има толкова много хора навън. Ако аз не мога да те направя щастлив, а явно и ти мен, най-добре е да продължим пътя си напред и да не си причинявам повече болка. Ти ще срещнеш някой по-хубав, по-добър, по-успешен или с нещо "по" в някое отношение. Или в твоите очи ще бъде така. Винаги ще има някой "по".

Аз го приемам и го разбирам, и ти пожелавам щастие, както на теб, така и на мен, защото и двамата го заслужаваме. Вече не се страхувам, че ще те изгубя, защото нито ти си мой, нито аз твой и всеки е свободен да потърси щастието си и да продължи по пътя си.

Само за едно ще те помоля, остави ме да Бъда.


Автор: Барбара Пейчинова, highviewart.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама