Френска лучена супа

  • Френска лучена супа
    Дата: Снимки: supichka.com
Дата: 17.02.2020 Снимки: supichka.com
Iwoman.bg

Тази супа е много популярна и често приготвяна по цял свят, тъй като продуктите за нея се намират лесно, а и самото ѝ приготвяне е лесно, подходящо даже и за новаци в кухнята.

Необходими продукти:

1 кг лук

40 грама краве масло

1 литър бульон

1 супена лъжица брашно

1 чаена лъжица захар

100 мл бяло вино

1 чаена лъжица мащерка

1/2 брой франзела

100 грама кашкавал

Начин на приготвяне:

Първо трябва да почистите лука и да го нарежете на тънки шайби. В тенджера разтопявате маслото, слагате лука, като отделите отделните кръгчета на шайбите лук и го задушавате за около 15-20 минути, докато напълно омекне. Междувременно разбърквате лука, за да не се хване и да загори. След това добавяте захарта и брашното и бъркате сместа непрекъснато в продължение на 2-3 минути.

Към получената смес добавяте виното и бульона. Добре е сами да сте приготвили бульона, а да не ползвате готови кубчета бульон, не само защото съдържат много консерванти, но и защото вкусът им твърде агресивен. Можете да ползвате пилешки, телешки или зеленчуков домашен бульон, или (в краен случай) готов бульон. След бульона добавяте мащерката и солта (около една чаена лъжичка), ако ползвате бульон на кубчета не добавяйте сол! Варите лучената супа още 15-20 минути.

Приготвяне на филийките: Нарязвате франзелата на филийки, които печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като станат златисти ги поръсвате с ементала, или ако нямате с кашкавала и ги връщате във фурната, докато сиренето се разтопи.

Източник: supichka.com

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.