Солени кифлички със сирене и кашкавал


Солени кифлички със сирене и кашкавал
Снимка: iSstock/Guliver

Тези кифлички определено ще ви станат любими. 

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно (+ допълнително за разточването)

125 гр меко масло

1 ч.ч. настъргано сирене

1 ч.ч. настърган кашкавал

1 чаша кисело мляко

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. сода

ким, сусам, мак за поръсване

Начин на приготвяне:

Сложете содата в киселото мляко и разбъркайте, за да шупне. След това прибавете към брашното и останалите съставки. Омесете средно гъсто тесто, увийте го във фолио и оставете да престои една нощ в хладилника.

На следващия ден разделете тестото на 6 равни части. Върху набрашнена повърхност разточете всяка топка на тънка кръгла кора, около 5 мм дебелина. С нощ срежете на 8 равни триъгълника, след което навийте като кифличка. Поставете ги в тава, покрита с хартия за песечене. Отгоре намажете с разбит жълтък и поръсете по желание с ким, сусам или мак.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама