Палачинки с тиквички


Палачинки с тиквички
Снимка: iStock/Guliver

Много интересни на вид, познати като вкус, палачинките с тиквички са чудесна идея за разнообразяване на менюто. Ако пък ще посрещате гости, не пропускайте да сервирате палачинките с тиквички нарязани на колелца като ефектно предястие.

Необходими продукти:

1 чаена чаша прясно мляко

14 супени лъжици брашно

4 яйца

2 чаени лъжици бакпулвер

3 броя тиквички

2 супени лъжици олио

За плънката:

200 грама сирене

10 броя сушени домати

4 скилидки чесън 1/2 връзка копър

Начин на приготвяне:

Разбивате яйцата заедно с прясното мляко, след което малко по малко добавяте брашното и бакпулвера, като разбърквате с вилица или тел за разбиване. Измивате тиквичките, почиствате ги, настъргвате ги и заедно с 1/2 чаена лъжица сол ги добавяте към сместа.

Намажете дъното на плосък тиган с част от мазнината и загрейте добре. Идва моментът, в който трябва да поставите от сместа в тигана. Сложете на няколко места в тигана и с помощта на лъжица загладете така, че цялата повърхност на тигана да се покрие с тънък слой от сместа. Печете за по 2-3 минути от двете страни, докато палачинката придобие апетитен златист загар.

Готовите палачинки може да завиете със смес по ваш вкус и избор. Сместа, с която са завити палачинките на снимките, се приготвя, като натрошеното сирене се разбърква с нарязаните на ситно сушени домати и копър и се добавят счуканите скилидки чесън.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама