4 упражнения, с които ще спите като бебе


4 упражнения, с които ще спите като бебе
Снимка: iStock/Guliver

Много хора имат проблеми със заспиването – сякаш просто не могат да „изключат“ ума си от всички срокове, задачи и идеи. А може би и на тялото ви му е трудно да се отърве от напрежението, натрупано през целия ден. И макар заспиването да изглежда невъзможно в такива ситуации, не бързайте да посягате към хапчетата за сън. Просто направете няколко лесни упражнения непосредствено преди лягане и ще видите страхотни резултати доста бързо.

1. Поза „Поразен герой“

Седнете на колене с дупе върху петите, гръбначният стълб леко огънат назад, а дланите на пода с пръсти, насочени към тялото. Бавно извийте тялото си назад, докато не успеете да легнете на пода. Ако ви е трудно, балансирайте на лакти. Задръжте позицията за 30-60 секунди. Тази поза облекчава умората в краката, намалява високото кръвно налягане и помага да се отървете от безсънието.

2. Поза „Щастливо бебе“

Легнете по гръб и доближете максимално коленете към гърдите. Разкрачете краката колкото можете. Хванете стъпалата си с ръце и се уверете, че дупето ви сочи към тавана. Започнете бавно да клатите тялото си ляво-надясно, масажирайки леко гърба. Правете упражнението 1-2 минути. „Щастливото бебе“ освобождава напрежението в долната част на гърба и бедрата.

3. Поза „Мързелив стречинг“

Легнете по гръб с вдигнати крака и ръце встрани. Дръжте краката си прави, повдигнете ги към тавана и към главата, докато не почувствате разтягане в бедрата. След това хванете глезените си с ръце и задръжте за 30 секунди. Тази поза ще ви накара да се почувствате чудесно, ако прекарвате цял ден пред компютър.

4. Поза „Преден мост“

Вдишайте и вдигнете ръцете си нагоре, за да изпънете гръбнака. Издишайте и се наведете напред, докато не докоснете земята с изънати длани. Отпуснете тялото си и задръжте така 20 секунди. Упражнението успокоява нервната ви система и отпуска гръбнака.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама