7 грешки, които всички допускаме в ежедневието си


7 грешки, които всички допускаме в ежедневието си
Снимка: iStock/Guliver

Малките детайли ни определят по много начини. Например, в някои страни е обичайно да се яде, докато се гледа телевизия, докато в други храненето изисква пълна концентрация. Знаехте ли, че в Гърция и Турция е строго забранено да се пуска тоалетна хартия в тоалетната? Рядко мислим за тези 7 неща, защото ги намираме за супер обикновени, но се оказва, че през цялото време сме допускали грешки.

1. Пиене на вода след хранене

Въпреки че съществува популярна теория, че трябва да се пие чаша вода след хранене, за да разреди стомашните сокове, това е мит. Всъщност, уж безобидната течност може да доведе до силно подуване.

2. Пиене на ледено студена вода

Пиенето на вода може да е най-естественото нещо на света и разбира се, една студена чаша е наистина освежаваща през лятото, така че колко вредно би могло да бъде? Според проучване, пиенето на студена вода влошава симптомите на храносмилателни проблеми като ахалазия. Въпреки че студената вода няма да ви разболее, може да стесни кръвоносните съдове.

3. Съхраняване на домати в хладилника

Къде трябва да държите доматите - в хладилника или на плота? Това зависи от това колко са узрели. Но в идеалния случай трябва да направите и двете. Зрелите домати ще загубят аромат и свежест в хладилника, но пък ще се предпазят от мухъл. Твърдите обаче трябва да се държат на открито.

10 ХРАНИ, КОИТО НЕ БИВА ДА СЪХРАНЯВАТЕ В ХЛАДИЛНИКА

4. Измиване на лицето със студена/гореща вода

Въпреки че може да ви се стори удобно да измиете лицето си по време на топъл душ, това определено е грешка. От една страна, това може да накара кожата ви да произвежда повече себум, за да компенсира топлината и в крайна сметка да я изсуши. Най-добрият начин да измиете лицето си е с хладка вода и то след като сте приключили с къпането.

5. Пускане на водата с вдигната тоалетна чиния

Това може да има драматично въздействие върху здравето ви. Всеки път, когато го правите, си представете, че тоалетната ви киха - бактериите могат да отскочат до 50 см и да достигнат дори до четката ви за зъби.

6. Не миете консервите преди употреба

Много хора мият сурово пиле преди да го сготвят, за разлика от консервите и бурканите. Истината е, че нещата трябва да са точно обратните!

7. Използване на тефлон с висока температура

Тиганите с незалепващо покритие могат да се превърнат в здравословен проблем, ако не се използват по правилния начин. Загряването на тефлона може да доведе до отделяне на частици и газове. Когато готвите месо, изискващо висока температура, изберете чугунени тигани или такива с гранитен камък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама