Елизабет II страдала от рак


Елизабет II страдала от рак
Снимка: Getty Images

През последните месеци от живота си британската кралица Елизабет II се е борила с множествен миелом, който се характеризира с увреждане на костния мозък, пише вестник "Индипендънт", позовавайки се на нова книга на телевизионния водещ Джайлс Брандрет, който е писател и  приятел на съпруга на покойната кралица. Според смъртния акт, публикуван от Службата за архиви на Шотландия, причината за смъртта на Елизабет II е напредналата възраст.

"Чух, че кралицата е имала някаква форма на миелом – рак на костния мозък – което би обяснило нейната умора, загуба на тегло и "проблеми с движението", за които често ни разказваха през последната година от живота ѝ", пише Брандрет в новата си биографична книга "Елизабет: интимен портрет". Той отбелязва, че най-честият симптом на миелома е болка в костите, особено в таза и долната част на гърба, а възрастните хора често страдат от множествен миелом.

Кралицата Елизабет II, управлявала страната над 70 години, почина на 8 септември в Шотландия на 96-годишна възраст. Най-големият ѝ син принц Чарлз стана крал, приемайки името Чарлз III, а съпругата му Камила получи статут на кралица-консорт.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама