4 тайни за гъста и красива коса от Ел Макферсън "Тялото”


4 тайни за гъста и красива коса от Ел Макферсън "Тялото”
Снимка: Getty Images/Guliver

Австралийският супермодел Ел Макферсън е известна със своите сияйна, гъста грива и младежка кожа. Освен, прекрасното тяло, заради което си е спечелила прякора, разбира се.

58-годишната красавица споделя своите златни съвети за здрава коса през цялата година. В блог за своята компания за добавки WelleCo, Ел очерта пет ключови стъпки, в които се кълне, и призна, че косата ѝ не винаги е изглеждала толкова страхотно, но всичко се променя с правилните навици.

На първо място, Ел вярва, че красотата започва отвътре, затова се фокусира върху това, което яде и пие всеки ден. Ако тялото ви се подхранва с полезни храни, косата ви вероятно ще изглежда гъста и здрава. Ето кои са другите съвети на дългокраката манекенка.

1. Защитете косата от UV увреждане

В родината на Ел, Австралия, всички носят слънцезащитен крем през цялата година, за да предпазите кожата си от UV увреждане, но според нея е също толкова важно и да предпазите косата си.

Тя препоръчва да носите шапки с широки периферии, когато сте на плаж или разходка на открито, а през останалото време да пръскате защитен спрей за коса.

ЧЕСТИ ГРЕШКИ В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

2. Не мийте косата ежедневно

Ел мие гривата си през два до три дни, което дава почивка както на вас, така и на косата ви. Ежедневното миене премахва естествените масла от фоликулите и това може да забави растежа на косата.

3. Прегърнете естествената си красота

Използването на различни топлинни уреди и промяната на цвета на косата може да бъде забавен начин да експериментирате с външния си вид, но също така е невероятно вредно. Поради тази причина бившият модел препоръчва да приемете естествените си цвят и текстура, а при нужда да боядисвате само белите корени.

4. Спете с копринена калъфка за възглавница

През последните няколко години търсенето на копринени калъфки за възглавници се увеличи, тъй като все повече хора осъзнаха предимствата.

Копринената калъфка за възглавница не само може да помогне за предотвратяване на нацепените краища, но също така може да предотврати бръчките и да поддържа кожата ви хидратирана.

Изследванията показват, че с копринена калъфка за възглавници косата и кожата се „плъзгат“, вместо да се „трият” в тъканта, което означава по-малко сплитания и бръчки в дългосрочен план.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама