6 бюти продукта, които са пълна загуба на пари


6 бюти продукта, които са пълна загуба на пари
Снимка: iStock/Guliver

Много жени използват различни козметични продукти и редовно добавят нови на рафта. Всяка реклама ни убеждава каква огромна нужда имаме да обновяваме бюти арсенала си. Но в действителност нещата не стоят точно така. Ето кои козметични продукти са на практика безполезни, така че няма смисъл да харчим пари за тях.

1. Бюти ролер

Смята се, че нефритената ролка се използва от династията Цин. Китайците вярвали, че нефритът има успокояващи и лечебни свойства. През 2018 въпросните бюти ролери бяха на върха на своята популярност. Инфлуенсърите твърдят, че те помагат за почистване на кожата от токсини, намаляване на подпухналостта, заличаване на бръчките и стимулиране на производството на колаген.

Но дерматолозите са категорични, че единственият плюс на този вид ролка е масажът, който може да се направи с различна техника, без да се използва специално устройство. В същото време след всяка употреба трябва да почиствате ролера старателно, тъй като върху него се натрупват кожни клетки и остатъчни продукти.

КАК ДА НОСИТЕ КАФЯВО ЧЕРВИЛО, БЕЗ ДА ИЗГЛЕЖДАТЕ ДЕМОДЕ

2. Блестящи маски за лице

Тази маска не само не е окей за вас или околната среда, но пластмасовите частици, които придават блясък, могат да увредят кожата ви. Лъскавите брокатени частици предизвикват дразнене, особено при тези с чувствителна кожа.

3. Пилинг гел

Когато нанасяте пилинг гел, много жени усещат как продуктът премахва мъртвите кожни клетки и други примеси от кожата. В действителност, онова усещане за „кир”, което получавате, е целулоза, която е част от продукта. Дерматолозите смятат, че трябва да се консултирате със специалист, преди да използвате гела, особено ако имате екзема, акне, розацея или други кожни заболявания.

4. Терапия с охлюви

Много корейски продукти за грижа за кожата съдържат муцин от охлюв. Слузта, отделяна от охлюви, се предполага, че е страхотен вариант за хидратация. Има дори специална процедура - терапия с охлюви. Охлювите се поставят върху лицето на пациента и те пълзят по него. Изследователите обаче казват, че ползите от муцин не са изследвани задълбочено и не е ясно какъв точно ефект оказват.

5. Отлепващи пилинг маски

Когато премахнете такава маска, лепилото може да нарани горния слой на кожата ви, като просто откъсне част от нея, което може да влоши положението. Това нараняване води до отслабване на естествената бариера на кожата, правейки я по-податлива на възпаление и дразнене. В действителност има много други начини за отпушване на порите и премахване на себума.

6. Термална вода

Въпреки факта, че термалната вода е много популярна, нейните ползи не са доказани и този продукт може да се нарече практически безполезен. Основните изследвания са подкрепени предимно от компании, които произвеждат подобен продукт. Проучване от 2015 предполага, че може да помогне за лечение на хронични възпалителни кожни заболявания, но смята, че са необходими повече изследвания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама