8 необичайни ползи от зехтина за красотата ни


8 необичайни ползи от зехтина за красотата ни
Снимка: iStock

През последното десетилетие всеки говори за ползите от зехтина, свързани с красотата, но истината е, че той се използва върху тялото още от древни времена. Зехтинът е пълен с антиоксиданти, които помагат срещу стареене на кожата, а хидратиращите му свойства го правят превъзходен за косата, кожата и ноктите.

1. Третиране на косата преди шампоана

Първо загрейте зехтина на водна баня. След това го нанесете обилно върху краищата на косата и върху скалпа. Оставете го от 10 до 20 минути и след това го измийте с шампоан.

2. Средство за премахване на грим

Знаем какво си мислите – намазването на зехтин по цялото ви лице всъщност би могло да причини по-големи проблеми и би могло да запуши порите. Но всъщност зехтинът се "захваща" с други продукти на маслена основа (помислете: подобното привлича подобно), което го прави чудесна стъпка за предварително почистване и премахване на упорития грим от очите. След това с топла вода и с pH балансирана емулсия си измивате лицето.

ПОЛЗИ ОТ РЕДОВНАТА КОНСУМАЦИЯ НА ЗЕХТИН

3. Серум за блясък

Не е необходимо да купувате отделен продукт, за да придадете блясък на косата си. Просто разтрийте няколко капки зехтин върху краищата след стилизиране.

4. Крем за бръснене

Останали сте без крем за бръснене? Намажете зоните със зехтин, преди да се обръснете. Ще предотвратите порязвания от бръснач с помощта на този естествен лубрикант.

 

5. Антибактериален крем

Ако прилагате изцяло естествен подход към медицината, можете да създадете тази DIY рецепта. Тя включва зехтин, лавандула, невен (в равни количества) и няколко капки масло от чаено дърво за предпазване от микроби и заличаване на белези.

6. Балсам за кожички

Искате ли да ви пораснат по-дълги и здрави нокти? Използвайте зехтин като омекотител за кожичките.

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ЗЕХТИНЪТ Е ИСТИНСКИ

7. Лечение на обрив от пелени при бебета

Има много малко продукти, които са напълно безопасни както за бебета, така и за възрастни. Зехтинът е идеален за чувствителната бебешката кожа. Може да се използва и като овлажняващо средство вместо лосион.

8. Възстановяване на напукани пети

Разцепените, груби пети се нуждаят от влага, за да заздравеят. След ексфолиране с пемза, нанесете зехтин на краката. Сложете чорапи, за да довършите хидратиращата терапия, докато спите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама