Ето какво може да направи едно сурово яйце с косата ви


Ето какво може да направи едно сурово яйце с косата ви
Снимка: iStock/Guliver

Козметичните предложения за грижа за косата стават все повече и повече, но много от дамите предпочитат да използват домашни средства. Причината за това е доста проста. За разлика от много търговски продукти, домашно приготвените маски и балсами са 100% естествени, тъй като не съдържат изкуствени съставки. Един от най-популярните продукти, използвани за лечение на косата, който винаги имаме под ръка вкъщи, е сурово яйце.

Защо яйцата са толкова полезни за здравето на косата?

Яйцата са източник на протеини, витамини от група В и други хранителни вещества, които влияят изключително добре на кожата и косата. Смес от сурови яйца, приложена върху косата, не само я укрепва, но и допринася за по-бърз растеж, тъй като косата най-вече се състои от протеин.

Един яйчен жълтък е богат на мазнини, така че той е в състояние да овлажни косата в дълбочина. Мастните киселини, съдържащи се в яйчния жълтък, правят косата по-лъскава и помагат да се предотврати появата на пърхот и косопад. Яйчният жълтък съдържа също и много важни витамини: A, B, D и Е. Тези витамини са много необходими за растежа на здрава коса. Витамините А и Е предпазват косата от изсушаване, а витамин D допринася за растежа ѝ.

КРАСОТАТА И СИЛАТА СА В НЕСЪВЪРШЕНСТВАТА

Как да използвате яйца върху косата си?

Можете да използвате сурови яйца отделно или да ги смесите с други естествени съставки, като например зехтин, лимонов сок, мед, кисело мляко и рициново масло. Добавянето на тези компоненти увеличава полезното въздействие върху косата.

Не забравяйте да използвате само яйчния жълтък!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама