5 модни тайни, които стилистите няма да ви кажат безплатно


5 модни тайни, които стилистите няма да ви кажат безплатно
Снимка: Instagram

Нуждаете се от малко увереност, докато ровите в гардероба си? Всяка сутрин имате главоблъсканица с избирането на аутфит? Независимо какъв е вашият „стилен коефициент на интелигентност“, ние сме подготвили доста полезен списък със съвети и трикове от стилистите на звездите и модните инфлуенсъри.

Така че, преди да се втурнете да купувате нови неща от намаленията, ето как да постигнете перфектния външен вид с по-малко нови покупки и повече мисъл. Защото най-стилните жени не се фокусират върху тенденциите, а просто следват ръководни принципи.

1. Вземете назаем от момчетата

„Модата не означава да бъдеш супер момиче, облечено в розово и с панделки“, казва модната инфлуенсърка и телевизионна личност Оливия Пиърсън. „Обичам да насърчавам жените да експериментират с мъжко облекло или по-ежедневни дрехи.“ Назаем от момчетата? Вместо черен блейзър с овърсайз кройка, посегнете към мъжката секция и двуредното закопчаване и го съчетайте деним. Друг архетипен мъжки стил, към който Пиърсън посяга: тренчкот със спокойна кройка с маратонки.

Вижте още: Прасковен мъх: Как да носим цвета на 2024 година (СНИМКИ)

2. Рационализирайте гардероба си

Гардеробът ви пълен ли е с неща, които вече не носите? Забравихте ли какво притежавате? Отделете време за правилно почистване! Организираният гардероб веднага прави обличането по-лесно и приятно. Не хабете мозъчната си сила сутрин в опити да се облечете добре. „Когато дрехите ви са организирани, обличането е по-релаксиращо и приятно изживяване“, казва Джули Ан Клаус, основател на The Wardrobe, професионална услуга за стилизиране.

3. Развийте чувството си за личен стил

„Има толкова много тенденции, онлайн статии новини и анонси от списания за това кои са следващите „задължителни дрехи“ или какви неща никога не трябва да обличате отново“, казва Стивън В. Ернандес, личен стилист от Ню Йорк. "Всичко това е пропаганда."

Неговият съвет е да се съсредоточите върху развитието на вашия личен стил. Облеклото е една от най-лесните форми на себеизразяване, така че носете това, което ви кара да се чувствате страхотно – това е един от най-изпитаните съвети за стил.

Вижте още: Тенденциите на 2024: Овърсайз костюм (СНИМКИ)

4. Комбинирайте луксозни с евтини артикули

„Напълно приемливо е да смесвате скъпи артикули с по-евтини“, казва Оливия Пиърсън. Това не само означава, че ще измислите уникални комбинации от облекло, но е чудесен начин да научите кои артикули и марки наистина харесвате и в кои не си струва да инвестирате. Освен това личният ви стил непременно ще придобие повече индивидуалност, в сравнение с носенето на бърза мода от глава до пети или само на една марка.

5. Приемете правилото „4 или повече“

Що се отнася до изграждането на аутфит, един от най-важните стилови съвети, според които личният стилист Лори Брукър се придържа, е правилото „4 или повече“. Тази стратегия залага на това, че едно добре съчетано облекло се състои от четири открояващи се части. В случая Брукър: блуза, пола, сако и колие. „Само блуза и пола няма да постигнат завършеност. Всяка комбинация от четири или повече елемента е успешна, като тук не броим чанти и обувки, а елементи от гардероба.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама