Запознайте се със съвременната Фрида Кало


Запознайте се със съвременната Фрида Кало
Снимка: Instagram

През последните години дебелите вежди са тотален хит, а за това трябва да благодарим на Кара Делевин. Моделът, която е горда собственичка на естествени буйни вежди, наложи тази тенденция. 

Моделът София Хаджипантели може да се похвали с още по-богато окосмяване над очите. Тя е родена в Кипър, но в момента учи маркетинг в университета в Мериленд.

София е позната като новата Фрида Кало и има над 51 000 последователи в Instagram. По природа е блондинка, но един ден решила леко да потъмни веждите си, които в крайна сметка се оказали с черен цвят. 

Макар че София получава доста негативни коментари относно визията си, тя се приема точно такава. Преди време сподели, че не цели да кара хората да харесват дебелите и сключени вежди, а просто да правят това, което искат. 

Хаджипантели насърчава потребителите на Instagram да споделят снимки на своите вежди в социалната мрежа с хаштага UnibrowMovement.

"Unibrow Movement е много по-повече от веждите ми или от мен самата. Целта е да се нормализира нещо, което обществото ни налага натиск да крием или да коригираме. Независимо кое е това нещо, което обичате в себе си, а другите може би не - покажете им, че няма да се промените заради тях. Желая да живея в свят, който да не ме кара уплашена да се прибирам в черупката си. Искам да окуражавам толерантност, приемане на различията и най-важното - да бъдеш горд с това, което си."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама