Тенденциите на 2023: Клиновиден ток


Тенденциите на 2023: Клиновиден ток
Снимка: Getty Images

Ток тип платформа или клин - фраза, която вероятно ще всее страх в сърцата на всички онези, които следят шивашкото изкуство и тенденциите в модата. Но този бастион на стила от началото на хилядолетието вече не се свързва само с коркови подметки и метални тройни каишки. Новата итерация на клиновидния ток надмина скромното си начало.

Вижте още: 4 дрехи, които всички французойки имат в гардероба си

През 2023 клинът се превърна в нищо неподозираща минималистична икона на обувките - изчистена визия, готова за парти, която може да изглежда еднакво готино и върху ботуш, и върху сандали. Клиновидният ток в крайна сметка осигурява точния баланс между практичност и блясък. Елегантно, но не прекалено. Удобни, но не в ущърб на стила. Това ни кара да се чудим - къде е бил клинът през всички тези години?

Пролетно-летните подиуми за 2023 също бяха особено горещи по отношение на тази тенденция: във Fendi ботушите с клиновидни се появиха в лачена, гланцирана кожа в пастелни цветове. По-рано този месец, за седмицата на висшата мода в Париж, този модел беше носен от всички на първия ред на Fendi - от Рита Ора до Шалом Харлоу.

Междувременно, в Bottega Veneta, за дебютната колекция на Матю Блейзи, стилът беше пречупен прези призмата на пънкарското. В Chanel и Prada царуваше класицизмът. Клиновете бяха изрязани остри и елегантни, сякаш с нож. В Alaïa пък клинът, изрязан под свода на стъпалото, подобен на рог, се превърна в израз на артистичния дух. Скулптурен и оформен, точно като жената, която носи тези обувки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама