Съвети на топ фризьор: Как правилно се изсветлява коса


Съвети на топ фризьор: Как правилно се изсветлява коса
Снимка: Салони Murphy

Френският балеаж е един от най-силните трендове този сезон, а и от доста време насам. Както е известно, тази техника се постига само с изсветляващи продукти, което звучи страшно за много хора, защото предизвиква асоциации с изтощена, накъсваща се коса. Благодарение на иновациите в сферата на професионалната козметика за коса изсветляването вече е не само безопасен процес, но и след подобна процедура косата може да изглежда все така здрава и блестяща. Ето и какво ни съветва топ фризьорът Благовеста Захариева от Салони за красота Murphy.

Оказва се, че от водата и околната среда в косата се натрупва голямо количество метални частици, които, взаимодействайки с изсветляващия продукт или боята, създават химична реакция. Именно тя може да доведе до накъсване и неравномерно оцветяване\обезцветяване. Затова лабораториите на L’Oreal Proffessionel създадоха Metal Detox, който благодарение на гликоамина неутрализира тези частици (научете повече за него ТУК).

Разбира се, за да бъде обезцветяването максимално щадящо, се използват и съответните продукти, някои от които са безамонячни и въпреки това успяват да изсветлят до 6-7 тона.

За да се запази изсветлената коса в добро състояние дългосрочно, е необходима и грижа у дома. Важно е да се използват подходящи продукти, които много често са и тониращи, за да поддържат неутрализиращия резултат. Сериите за изсветлени коси дават точната доза грижа, блясък и хидратация. Освен шампоан и маска е добре да подхранваме изсветлената коса и с грижа без изплакване под формата на крем или спрей, който може да има и термозащита.

Ако искате да сте сигурни, че косата ви ще бъде изсветлена професионално и щадящо, доверете се на нашите приятели от Салони за красота Murphy. Топ фризьорите им ще се погрижат за визията ви по най-добрия начин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама