4 упражнения за 12 минути, с които ще останете във форма


4 упражнения за 12 минути, с които ще останете във форма
Снимка: iStock

С всички отговорности и задължения е лесно да намерите извинение да не ходите на фитнес и да не тренирате у дома. Тази 12-минутна тренировка за цялото тяло обаче е супер лесна и ще раздвижи всичките ви мускули. Всички от упражнения се правят в 3 серии по 45 секунди с 15 секунди почивка.

4 СУПЕР УПРАЖНЕНИЯ ЗА КОРЕМ, КОИТО ДА ПРАВИТЕ ИЗПРАВЕНИ

1. Клек с напад

Раздалечете краката си на ширината на бедрата и на ширината на раменете. Клякайте, но не напред, докато го правите. Дръжте петите надолу и задръжте дупето си успоредно на земята. Върнете се в първоначалната позиция с широко разкрачени крака и раздалечени рамене.

Сега поставете единия крак напред и отдръпнете другия, докато сваляте коляното на земята. Внимавайте да държите гърдите и раменете си изправени. Сега се отдръпнете и повторете с другия крак.

2. Подвижна лицева опора

Застанете изправени и поставете ръцете си на пода само на няколко сантиметра пред краката си (на ширината на раменете). Сега вървете напред с ръце, докато тялото ви не достигне позиция на лицева опора. Сега изпълнете една лицева опора и след това вървете с ръце назад и се изправете.

3. Рамо-коляно от планк

Започнете в позиция на планк, добавете стабилност, като поставите краката си малко по-широко от бедрата. Сгънете лявата си ръка към дясното рамо и я върнете на пода. Повторете същото с дясната ръка до лявото рамо. Сега с лявото коляно докоснете дясната ръка. Върнете се в първоначалната позиция. Повторете с дясно коляно и лявата ръка. След това направете лицева опора.

4. V-sit ротации

Седнете на земята. Свийте коленете си нагоре и дръжте краката си неподвижни, така че да изглежда като „V“. С бутилка вода в ръцете завъртете торса си наляво. После завъртете на противоположната страна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама