3 супер ефективни упражнения в домашни условия


3 супер ефективни упражнения в домашни условия
Снимка: iStock

Искате да имате красиво и стегнато тяло, но нямате време редовно да посещавате фитнес залата? Не се отказвайте от целите си. Може да постигнете страхотни резултати дори в домашни условия. Изисква се постоянство, упоритост и правилно изпълнение на упражненията, разбира се!<В тази статия ще ви предложим една ефективна домашна тренировка, с която бързо ще влезете във форма.

Упражнения с въже

Едно от най-ефективните упражнения, които може да се изпълняват и в домашни условия, са класически скокове.

Започвайки упражнението, хвърлете въжето назад и го прескачайте в ритъм, в който не чувствате силно напрежение и мускулна болка. Ако темпото ви се струва бавно, можете да го засилвате с всеки изминал ден. Ако искате да усложните упражнението, може да прескачате въжето с един крак.

Това упражнение е отлична загрявка преди основното натоварване и ще Ви подготви за една ефективна тренировка.

НАЙ-ЛЕСНИЯТ НАЧИН ДА ОТСЛАБНЕТЕ

Упражнения с фитбол

Изключително полезни са тренировките с тази специална топка, наречена фитбол. Те са подходящи за хора, които искат да подобрят своята гъвкавост, издръжливост и да се стегнат.

Упражнение: Седнете на ръба на фитнес топката, сложете краката си на ширината на раменете, коленете точно под глезените. Гърбът трябва да е изправен, брадичката е леко повдигната, раменете са спуснати. В началния етап можете да държите топката с ръце, а след това да ги поставите на колене. От изходна позиция започнете леко да скачате върху топката, повдигайки коленете си високо, все едно бягате или марширувате. Направете упражнението няколко пъти за по 1 минута.

Упражнения с гири

Дъмбелите са може би най-използваните фитнес съоръжения за тренировка в домашни условия. Ефективността на упражнението зависи от правилния избор на теглото на гирите. Ръцете трябва да се движат без отклонение и да не са отпуснати. Изберете тегло, с което ще се чувствате комфортно по време на тренировка, а след време може да си вземете по-тежки гири. За начинаещи дъмбелите с тегло 1,5-3 кг са идеален вариант.

Упражнение: Хванете здраво дъмбелите и сгънете ръцете на нивото на раменете. Правете клекове без да мърдате ръцете. Гърбът трябва да е прав, краката на ширина на раменете, краката успоредни един на друг (15-20 повторения).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама