6 ефективни упражнения с възглавница


6 ефективни упражнения с възглавница
Снимка: iStock/Guliver

6 ефективни упражнения с възглавница

За да поддържате задоволителна физическа форма, не е нужно да се отправяте към фитнес залата (дори и да имахте тази възможност). Оказва се, че можете да тонизирате мускулите си в уюта на собствения си дом и всичко, от което се нуждаете, е вашата топла и пухкава възглавница и постелка. Честно казано, тази идея много ни допада, защото винаги когато съвестта ни каже, че е време да тренираме, но сърцето ни не е готово да се сбогува с възглавницата, сме раздвоени. А сега можем да имаме и двете с тези 6 упражнения.

1. Упражнение за сила

Легнете по корем. Пъпът ви трябва да е приблизително по средата на постелката. Поставете възглавница между коленете си. Започнете с вдишване, а на издишване притиснете глезените си един към друг, стиснете дупето и повдигнете краката, като ги държите максимално изправени. Задръжте 5-10 секунди и повторете 5 пъти. След това опитайте само да повдигнете ръцете си, като изтеглите лопатките максимално назад. И последно - опитайте ръцете и краката заедно, като гледате надолу, за да не ви се схване врата.

Предимства: Предотвратява изкривяването на гръбначния стълб, укрепва мускулите на седалището и глезените.

2. Мост с изтласкване

Легнете по гръб със свити колене и възглавницата между коленете. Изтласкайте тялото в мост. Дръжте ребрата си подравнени с таза. Повдигнете таза, стиснете бавно възглавницата 20 пъти. Спуснете таза и придвижете коленете до гърдите, за да направите пълен кръг. След това повторете 3х3.

Ползи: Това упражнение ще тонизира вътрешната част на бедрата, коремните мускули и седалището.

7 ЕФЕКТИВНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА СТЕГНАТ БЮСТ

3. Ритник нагоре

Заемете поза като за лицева опора. Дръжте възглавница зад коляното си. Повдигнете крака си нагоре. След като кракът ви достигне 90 градуса, задръжте няколко секунди и свалете. Повторете и с другия крак.

Ползи: Укрепва коремните и седалищните мускули.

4. Гълъбова поза

Поставете възглавница на пода. Коленичете върху нея, а ръцете изтеглете напред като котка. Докато едното ви коляно е на възглавницата, с другото правете бавни движения напред, докъдето успеете. Затворете очи и се отпуснете за 3 минути, след това сменете краката.

Ползи: Това упражнение помага за разтягане на тазобедрената област, подобряване на стойката и намаляване на нивата на кортизол.

5. Преса за колянна става

Легнете на пода с ръце надолу и свити колене. Палците на краката ви трябва да са насочени право напред, стъпалата ви да са плоски на пода, а коленете - свити на 90 градуса. Поставете твърда възглавница директно между коленете си и стиснете за 10 секунди, преди да се отпуснете. Можете да правите това упражнение и докато седите на стол.

Ползи: Работи върху вътрешните мускули на бедрото и спира болката в коленете.

6. За китките

Поставете лакти на възглавницата. Направете юмрук и стиснете бавно. След това внимателно отворете дланите си и се отпуснете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама