6 спорта, които изгарят повече калории, отколкото бягането


6 спорта, които изгарят повече калории, отколкото бягането
Снимка: iSock/Guliver

За всеки, който планира да отслабне през новата 2021 години, тичането в парка със сигурност е сред първите неща, които идват на ум. Разбира се, това е ефективен начин да изгорите 298 калории за 30 минути, но пък много хора ги заболяват коленете, а на други просто им е скучно. Ето обаче 6 идеи за спортове, които горят повече калории от бягането, а и може да са ви далеч по-забавни.

1. Скачане на въже - 372 калории

Това не е само популярна детска игра, а често срещано упражнение сред много спортисти. Скачането на въже може е чудесна кардио тренировка, която помага и за координацията.

2. Плуване - 409 калории

Плуването е чудесна възможност за изгаряне на доста калории и предотвратяване на много заболявания. Това е ефективен начин за избягване на диабет, инсулт и други форми на сърдечна недостатъчност. Също така помага за укрепване на мускулите, без да натоварва на коленете или бедрата.

7 ЕФЕКТИВНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА СТЕГНАТ БЮСТ

3. Каране на колело - 614 калории

Загубата на калории, получена при каране на колело, подобно на бягането, има много общо с интензивността на тренировките. Добавянето на някои периодични спринтове по време на карането е много ефективно.

4. Скално катерене - 409 калории

Ето един вълнуващ и забавен начин да изгорите малко калории. Скалното катерене упражнява мускулни групи в цялото тяло, увеличава фокуса и самоувереността.

5. Степ аеробика - 372 калории

Аеробиката е едно от най-посещаваните групови занимания във фитнес залите, обикновено придружено от музика за повдигане на настроението. Това упражнение е не само добро за отслабване, но и за подобряване на вашето сърдечно-съдово здраве.

6. Елиптична тренировка - 335 калории

Елиптичните машини осигуряват добър начин за упражняване на цялото тяло. Този вид тренировка оформя както долната част на тялото (прасци, бедра, седалищни мускули), така и горната (ръце, гръб и гръдни клетки).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама