6 йога пози, които ще подобрят настроението и стойката ви


6 йога пози, които ще подобрят настроението и стойката ви
Снимка: iStock/Guliver

Наличието на добра стойка може да предотврати главоболие, да подобри кръвообращението и храносмилането и дори да увеличи капацитета на белите дробове. Неправилното седене, прегърбването, свиването на раменете и навеждането на главата надолу (особено при гледане на телефон) са нещата, които освен, че развалят стойката ви, но и спират циркулацията на енергия, което води до депресивни състояния. За щастие има някои йога пози, които могат да ви помогнат както да укрепите гърба си, така и да подобрите есенното си настроение.

1. Кобра

Това е страхотната поза за разтягане и отваряне на гърдите и раменете. Също така намалява сковаността в кръста. Започнете от поза куче, гледащо надолу, преминете в дъска, сгънете ръцете в лактите и бавно се наведете надолу, изпънете раменете назад и леко повдигнете гърба. Задръжте за 8-10 вдишвания.

7 ПОЛЗИ ОТ СКАЧАНЕТО НА ВЪЖЕ

2. Лък

Легнете по корем. Повдигнете назад краката и хванете с ръце глезените. Повдигнете гърдите и краката си от пода. Опитайте се да държите краката си успоредни един на друг и в една линия с бедрата. Задръжте тази поза за няколко вдишвания.

3. Масичка

Започнете в седнало положение. Поставете дланите си на пода, точно под раменете, а краката поставете така, че когато повдигнете бедрата нагоре, коленете ви да са точно над глезените. Повдигнете бедрата нагоре, създавайки ъгъл от 90 ° в краката.

4. Сфинкс

Легнете по корем. Свийте лактите, така че да са точно под раменете. Ръцете трябва да са на земята, успоредно една на друга. Издърпайте раменете максимално надолу. Повдигнете гърдите и натиснете ръцете надолу и назад. Дръжте краката си с пръсти към пода.

5. Войн

Направете голяма крачка назад с десния крак, поставяйки цялото стъпало на пода. Наклонете раменете си назад и отворете гърдите си. Вдигнете ръцете нагоре с дланите слепени заедно. Задръжте за 8-10 вдишвания, след което направете същото с левия крак.

6. Куче, гледащо надолу

Застанете на длани и колене. Коленете са точно под бедрата, които пък на свой ред са перпендикулярни на пода. Поставете пръстите на краката на земята, натискайте с дланите към пода. Издишвайки, повдигайте коленете от земята до изправено положение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама