3 техники за дишане, с които ще стопите килограми


3 техники за дишане, с които ще стопите килограми
Снимка: iStock/Guliver

Отслабването не винаги изисква ядене на безвкусни салати и редовни посещения във фитнес залата. До идеалното тегло може да се стигне и чрез други техники като дълбоко дишане, например. В комбинация с прости физически упражнения, някои техники за дишане могат да ви помогнат да се сбогувате с малко излишни килограми. Чудите се как така? Тялото ви поема по-голямо количество кислород, което пък помага да абсорбирате хранителните вещества и да ускорите метаболизма. Ето кои техники са най-ефективни.

1. Упражнение с бутилка

Това упражнение е комбинация между няколко популярни техники за дишане и известното обучение на Фролов. Ще ви е необходима празна пластмасова бутилка. Застанете на четири крака и стиснете гърлото със зъби.

Вдишайте и издишайте бавно, използвайки диафрагмено дишане. Вдишайте през носа, след това издишайте в бутилката, докато стягате диафрагмата и коремните мускули. Най-важната част е да направите кратко, но силно издишване.

Правете упражнението около 10-15 минути без да броите колко пъти точно сте издишали.

2. Лъвска уста

Въпреки, че това упражнение може да изглежда малко глупаво, то е изключително добро за шията ви и помага за премахването на двойната брадичка. Първоначалната позиция е на колене, прехвърляйки цялата си тежест назад върху прасците. Поставете длани между краката си.

Вдишайте през носа, а след това издишайте силно през устата, като в същото време издавате "ха" звук. По време на издишване отворете широко уста и изплезете език (точно като лъв). Шията, брадичката и лицевите мускули трябва да са напрегнати. Повторете 4-6 пъти.

3. С изпънати крака

Това упражнение действа върху коремните мускули и подобрява стойката. Легнете по гръб и сгънете краката си в коленете. Поставете дланите си на пода от двете страни на таза. Вдишайте дълбоко.

Докато издишвате бавно, вдигнете краката си под прав ъгъл и останете в това положение за 15-20 секунди. При следващото издишване пък задръжте краката си така, че да са под ъгъл от 60 градуса на пода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама