7 неща, които никога не трябва да правите във фитнеса


7 неща, които никога не трябва да правите във фитнеса
Снимка: iStock

Ако някога сте ходили на фитнес, със сигурност сте виждали хора, които не спазват никакъв етикет във фитнес залата. А колкото и да ви е чудно, такъв определено съществува! Ето защо днес ще ви представим 7-те правила, които трябва да спазвате, за да направите тренировките си много по-приятни за вас и останалите хора, които посещават фитнес залата.

1. Не оставяйте уредите потни

Въпреки че няма нищо лошо в изпотяването по време на тренировка, използването на кърпа е важна част от правилния етикет, както и избърсването на оборудването, след като го използвате. Не забравяйте, че повечето от машините са с кожа и потта ви няма да изчезне, освен ако не я избършете.

2. Не стойте на уреда, освен ако не го използвате

Има хора, които просто се мотаят. Изпращат текстови съобщения на телефоните си, проверяват имейли, правят селфита или дори си почиват, докато има други, които чакат да се качат на тази конкретна машина. Ако сте във фитнес залата, то вие сте там, за да тренирате. Не забравяйте това.

ЕТО КАК БЛЕЙК ЛАЙВЛИ ПОДДЪРЖА ФИГУРАТА СИ

3. Не говорете високо по телефона

Определено най-досадните хора във фитнеса са тези, които водят много дълги и шумни разговори по време на тренировка. Да не говорим за пускането на високоговорител. В крайна сметка, повечето хора тренират, за да се разтоварят от напрежението, а това определено не помага в случая.

4. Уредите са за всички

Помните ли как в детската градина ни учеха, че конструкторът е за всички деца? Така трябва да се държите и във фитнеса. Не прекарвайте 2 часа на бягащата пътека, ако видите, че има хора, които също чакат да я използват.

5. Не оставяйте тежести навсякъде

Друго нещо, което сте научили в детството, и е време да упражнявате и в живота, е, че не трябва да оставяте играчките си навсякъде. Същото правило важи и във фитнеса: Винаги връщайте тежестите там, където им е мястото. Оставянето им на пода на фитнес залата не е никак адекватно решение.

6. Не закъснявайте за тренировка

Не закъснявайте за тренировка, без значение дали е групова такава, или с личен треньор. Това може да разсее инструктора и другите трениращи (когато е групова тренировка), а във втория случай е просто проява на лошо възпитание.

7. Съблекалнята не е вашата лична баня

Винаги има един човек, който дефилира гол из съблекалнята, карайки другите да се чувстват неудобно, а има и такива, които се бръснат под душа с часове и оставят всичко покрито с пяна и косми. Дори и да нямате нищо против да ви видят голи, не забравяйте, че има други, на които им е неудобно. Уважавайте другите, тяхното време и лично пространство, защото не сте си вкъщи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама