Ето как Блейк Лайвли поддържа фигурата си


Ето как Блейк Лайвли поддържа фигурата си
Снимка: iStock

Блейк Лайвли често е говорила за реалистичния си подход към упражненията. Въпреки че понякога ѝ се налага бързо да се „стяга” за конкретна роля, тя предпочита да изгражда сила и издръжливост в ежедневния си живот, а не само когато ѝ се налага. Накратко, уелнес рутината на Блейк Лайвли е съвсем постижима. Нейният дългогодишен треньор Дон Саладино, който е работил със звездата след трите ѝ бременности и по време на подготовката за The Shallows, споделя как красавицата постига дългосрочни резултати.

1. Фокусира се върху енергията и устойчивостта

„Не става въпрос само за повишаване на сърдечната честота, а за подобряване на устойчивостта и енергията на тялото. Докато повишаваме качеството на тренировките, ние се уверяваме, че оптимизираме всичко, което правим." казва Саладино.

2. Има дългосрочен план

Като цяло хората все бързат – да отслабнат за конкретна почивка, да се стегнат за лятото и т.н. Блейк изпълнява програмата ден след ден, защото тук не става въпрос за загуба на тегло, което после ще се върне обратно. Това са дългосрочни, постижими промени, които работят.

3. Планира ефективни тренировки

Може да се изненадате, но дори когато актьорите тренират за филм, Саладино не изисква повече от час на ден, 3-4 пъти седмично:

„Зависи от целта, но вярвам, че 3 часа седмично са напълно достатъчни за влизане в страхотна форма, когато ежедневието включва разходка или джогинг, например. Тренировките доизграждат, не са основен фактор, защото ако лежите по цял ден на дивана, дори и ежедневни тренировки няма да помогнат.”

4. Предприема холистичен подход

Това не е типичният манталитет „без болка няма резултати “. Стилът на Саладино, съответно и на Блейк, е много по-фино настроен, като се взимат предвид нивата на стрес, съня, графика и въобще всичко, което се случва в живота ѝ.

„Добрата форма се дължи на 80% хубава диета, 20% тренировка, но 100% психическо здраве. Когато не можете да влезете на 100% в упражненията си, превключете предавките, слушайте тялото си. "

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама