Групова 5-километрова разходка в Борисовата градина


Групова 5-километрова разходка в Борисовата градина
Снимка: iStock/Guliver

Тази неделя в София ще се проведе първото събитие на кампанията за по-активен начин на живот и по-малко вредни емисии - "Аз ходя пеша". Груповата разходка е планирана за 10:00 със стартова локация паркингът пред Национален стадион "Васил Левски".

5-километровата разходка из Борисовата градина има за цел да амбицира хората да практикуват по-често тази лесна, но полезна дейност в градски условия.

Александър Гиновски - основател на "Аз ходя пеша", казва: "Както всички знаем, ходенето е една от най-древните активности, които са се използвали поради липсата на алтернативи за придвижване. Хората са вървели по десетки километри, за да отидат на работа или да донесат вода на семействата си. Също така то много помага за кръвообращението и по-добър тонус на тялото. Днес обаче ходенето е по-скоро използвано за удоволствие, отколкото за придвижване. Аз лично се опитвам да ходя поне по 5 км на ден и искам повече хора да го правят. От там се роди идеята за "Аз ходя пеша"."

Целта на "Аз ходя пеша" е повече хора да се придвижват пеш, затова се очаква периодично да се правят разходки, като инициативата ще стигне до всеки един град в България. Лятото се планират планински походи в партньорство с много туристически организации, в които хората ще могат да се включат и да се насладят на едни чудесни и полезни разходки.

Можете да следите за новости и да научите повече за кампанията на тяхната Facebook страница.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама
Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама