Как бързо да стегнем тялото си, ако сме минали 30 години


Как бързо да стегнем тялото си, ако сме минали 30 години
Снимка: iStock

Костната маса и хормоните на растежа достигат пик през 20-те ви години, но това не означава, че ще спаднат драстично след 30. Не се притеснявайте, ако тепърва започвате да въвеждате здравословни навици в ежедневието си – тялото ви е все още младо и е готово да расте мускулна маса и да се бори с излишните мазнини (които може да са натрупани в корема, ръцете).

Вижте още: Лесни упражнения за стягане на корема (ВИДЕО)

Днес ви представяме 3 ежедневни рутини, с които бързо ще влезете във форма:

1. Избягвайте излишната сол и кофеин

И двете могат да допринесат за загуба на костна маса, казва Таня Закерброт, основател на диетата F-faktor. Тя препоръчва ограничаване на натрия до 1300 милиграма на ден и кофеина до 200 до 300 милиграма, за да се намали този риск.

2. "Формирайте" мускулите си

Повечето жени са изправени пред загуба на мускулна маса, особено по време на перименопауза или менопауза. Мускулната маса е важна за поддържане на костната плътност и предотвратяване на остеопороза, но и за по-ефективно изгаряне на мазнини. Оптималната мускулна маса ви помага да изгаряте мазнини дори докато спите. И колкото по-видими са мускулите ви, толкова по-стегнати изглеждате, точно както искате.

Не се притеснявайте, жените не могат да изградят мускули толкова лесно, колкото мъжете, така че има малък шанс да придобиете този „мъжествен“ вид – за това ще трябва да ядете много повече протеини, да вдигате големи тежести и да прекарвате цял ден всеки ден във фитнеса.

Говорейки за протеини, наистина би ви помогнало да се погрижите за дневния прием на оптимално количество, за да придобиете тонизиран вид и да поддържате мускулна маса.

Вижте още: Болки в ставите - ключова хранителна добавка връща радостта от движението

3. Старт - под всякаква форма

Типът упражнение, което изгражда мускулите най-бързо, е тренировката с тежести. Можете да започнете с дъмбели от 1,5-2 кг и след това да увеличавате тежестта, докато напредвате. Друг вид упражнения, известни със своите тонизиращи мускули ефекти, е пилатес.

Ако просто не можете да се придържате към никаква тренировъчна програма в момента, много е важно да си създадете „активни навици“ като ходене, изкачване на стълби, танци, игра с вашето малко дете или домашен любимец. Стремете се да правите 8 000 до 10 000 стъпки на ден и ще видите, че тялото ви става по-мускулесто.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама