Какво е български клек и какви са ползите от упражнението (ВИДЕО)


Какво е български клек и какви са ползите от упражнението (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Това е широко разпространено упражнение, което се изпълнява с единия крак, а другият е протегнат назад и е подпрян на опора. Движението е лесно за изпълнение, когато се използва само собствено тегло. С добавянето на допълнителни тежести балансът става доста по-труден, затова този вариант се препоръчва на по-напредналите фитнес любители. Има много ползи от упражнението, наречено "български клек:

1. Прави ви по-силни

Всеизвестен факт е, че всички видове клек развиват мускулатурата на краката по начин, по който никое друго упражнение или машина не може да го направи. Българският клек помага на мускулите да се развият и уголемят.

2. Гори мазнини

Много хора не знаят, че най-лесният начин да се изгорят мазнините е да се изградят мускули. Поради липсата на знание много жени ползват само кардио уредите във фитнес залата, което е погрешно.

3. Помага за изграждането на коремни мускули

Основната причина, поради която повечето хора посещават фитнес залите, е да направят коремни плочки. Мит е обаче, че само с правенето на коремни преси ще се стопят мазнините до степен, в която ще се виждат коремните ви мускули. Специалистите препоръчват българския клек за по-лесно "убиване" на мазнините.

4. Безопасно е

Според проучвания както мъжете, така и жените на всякаква възраст могат да правят клекове. Изпълнено правилно, упражнението е изключително безопасно и няма да причини травми и наранявания.

5. Ефектът "Дженифър Лопес"

Това е само за жените! Мъжете намират за привлекателни жени, които имат слаба талия, но са добре "оформени" на определени места като дупето. Ако искате да направите тяло като на Джей Ло, задължително опитайте българския клек.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама