Ползите от силовите тренировки при жените


Ползите от силовите тренировки при жените
Снимка: iStock

Ако фитнесът беше лесен спорт, нямаше повече от половината американско население да е с наднормено тегло. Вдигането на тежести не значи, че ще придобиете огромни мускули и ще изглеждате като мъж. Има тонове ползи от редовните силови тренировки при жените. Няма как да очертаете и оформите мускулите си, ако само бягате на пътеката или въртите на велоергометъра.

Вдигането на тежести ще допринесе за лъскавия секси вид, който искате. Просто трябва да го правите правилно. Не е нужно да отидете в залата и да правите тежки серии, а просто може да вдигате някакви тежести от време на време, дори така ще усетите полза. Всичкото кардио, което правите седмица след седмица, ще ви помогне да изгорите ненужните мазнини, но не може да разчитате само на него, ако искате да изглеждате добре.

Казано просто - имате нужда от силови тренировки, за да развиете подчертани, секси мускули, каквито искате. Има редица здравни ползи като допълнение към естетическите подобрения.

КАКВО Е БЪЛГАРСКИ КЛЕК И КАКВИ СА НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ

Някои от ползите за здравето, които се дължат на редовните тренировки с тежести, включват намален риск от сърдечно-съдови заболявания, намален риск от високо кръвно, намален риск от рак на гърдата и много други. Силовите тренировки ви помагат не само да подобрите здравето си, но и за по-добра гъвкавост, за по-малко контузии и за подобрен метаболизъм.

Може би една от най-забележителните ползи от тренировките с тежести е намаляването на стреса. Силовата тренировка, а и упражненията по принцип, карат тялото ви да отделя ендорфини, които оказват еуфоричен ефект върху мозъка ви, т.е. помагат да се чувствате страхотно след тежка тренировка.

Може би нямате времето, за да спазвате правилен тренировъчен с кардио и силови упражнения. И за това има решение. То се казва кръгова тренировка. Тя е комбинация от силова тренировка и аеробна тренировка. Трябва да правите няколко упражнения с тежести бързо и последователно без никаква почивка. След като направите един кръг, т.е. всички упражнения, почивате няколко минути и започвате отново. Кръговата тренировка е страхотен начин да комбинирате най-доброто от двата вида упражнения.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама