Тези йога упражнения ще ви избавят от пролетната умора (ВИДЕО)


Тези йога упражнения ще ви избавят от пролетната умора (ВИДЕО)
Снимка: Karolina Grabowska / Pexels

Пролетната умора е състояние на намалена енергия или депресия, свързан с настъпването на новия сезон. Такова състояние може да бъде причинено от нормалната реакция на тялото към по-високи температури или може да има медицинска основа, като алергии или обратно сезонно афективно разстройство. В много региони през пролетта има пик психичните разстройства.

Вижте още: Как бързо да стегнем тялото си, ако сме минали 30 години

Въпреки че не е заболяване, лекарите го познават добре - организмът се адаптира към промените във времето и все по-дългия светъл ден. Ритъмът на тялото се променя и нарастващото количество слънчева светлина причинява хормонални промени в тялото. Тези, които са засегнати, усещат това като симптоми на пролетна летаргия.

Но ето добрата новина: тази загуба на форма ще продължи най-много само няколко седмици – и тогава най-накрая можете да превключите на пълна скорост! Важно е през пролетта да върнем на тялото това, което е пропуснало през зимата: слънце, чист въздух, богата на витамини диета и разбира се спорт.

Днес ви представяме една лека и много приятна серия от йога упражнения, които ще ви помогнат по-бързо да адаптирате тялото си за новия сезон.

Вижте още: Лесни упражнения за стягане на корема

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама