Защо волейболът е изключително подходящ спорт за подрастващите


Защо волейболът е изключително подходящ спорт за подрастващите
Снимка: iStock

Тийнейджърите се намират във възраст, в която се сблъскват с редица физически и психологически предизвикателства. Тази възраст е съпътствана от несигурност около физическия вид, оценката от околните, личните усещания за света. На фона на всичко това, как да помогнем на подрастващите и да водят здравословен живот, и да се грижат за тялото си в перспектива? Волейболът предлага някои страхотни ползи за тийнейджърите.

Контрол на теглото

Килограмите са особено чувствителна тема за младите хора, а волейболът е отличен начин да ги държат в здравословни норми. В една тренировка могат да бъдат изгорени до 600 калории.

5 ФИТНЕС ГРЕШКИ, ЗАРАДИ КОИТО НЕ ПОСТИГАТЕ РЕЗУЛТАТИ

Подобрен метаболизъм

Редовната физическа активност забързва метаболизма и носи много ползи. По-бързото и ефективно преработване на поетите хранителни вещества означава от една страна повече енергия за тялото, а от друга – по-малко натрупани мазнини в мастните депа.

Социални умения и възможности

Тренировките извън училище са отличен начин младите хора да се срещат със свои връстници и да изграждат социални контакти, основани на общи интереси и взаимно уважение. Подкрепата между отборните играчи е страхотен двигател на мотивацията и личната самооценка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама