5 реалистични фитнес цели, които треньорите искат да знаете


5 реалистични фитнес цели, които треньорите искат да знаете
Снимка: iStock

Лятото вече е в разгара си и мнозина се чудят как да свалят 2-3 килограма за предстоящата почивка или пък да се стегнат в кратък срок. Но хората имат навика да си поставят нереалистични цели, които ги обезсърчават или просто не успяват да бъдат достатъчно сериозни в тренировките си. Ключът към успешния спортен режим не е синоним на „блъскане” в залата до припадък. Напротив, той изисква ясна и дефинирана цел, но преди всичко - достижима. Ето кои са реалистичните фитнес цели, които да си поставите, ако сте начинаещи.

6 ДОКАЗАНИ ПОЛЗИ ОТ МЕДИТАЦИЯТА

1. Тренирайте 12 дни в месеца

Последователността е ключова за изграждането на навици и за постигане на резултати, но да останете мотивирани може да бъде трудно, особено ако сте били неактивни известно време. Ето защо трябва да си поставите по-малка цел, към която можете да се придържате, като например 3 тренировки седмично.

Можете да постигнете това, като насрочите часовете си предварително –отбележете поне 12 дни следващия месец, за които знаете, че ще имате време за упражнения. След това задайте аларми за тези дни, за да не забравяте да приготвите дрехи или маратонки.

2. Тичайте по 2 километра за 6 седмици

Тази цел е страхотна за някой, който не е тренирал от известно време и иска да подобри сърдечно-съдовото си здраве. Изграждането на сърдечно-съдова издръжливост подобрява здравето на костите, сърцето и имунната система, като същевременно намалява риска от сърдечни заболявания и диабет тип 2. След това постепенно увеличавайте разстоянието всяка седмица малко по малко и следете напредъка си.

3. Не сменяйте спортове твърде често

Тъй като най-доброто упражнение е това, към което можете да се придържате, опитвайте различни тренировки всеки месец, докато намерите това, което ви харесва. За да постигнете тази цел, създайте списък с различни тренировки, които бихте искали да опитате, независимо дали става дума за йога, бягане, кикбокс или дори батут. Дайте им поне по месец, без да се отказвате на първата седмица.

4. Стремете се към 10 000 крачки на ден в продължение на месец

За разлика от тичането, ходенето е по-лесно за ставите, особено ако имате излишни килограми. Освен това поддържането на бързо темпо гарантира, че ще извлечете ползи за здравето като намален стрес и по-добра имунна функция.

5. Пийте 2-3 литра вода дневно

Пиенето на достатъчно вода е от решаващо значение за предотвратяване на дехидратация, която може да попречи на тренировката ви, като причини умора, замаяност и дори припадък. Ето защо е важно да пиете много вода през целия ден, а не само по време на тренировка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама