10 здравословни проблема, при които сексът лекува


10 здравословни проблема, при които сексът лекува
Снимка: iStock/Guliver

Интимните ласки са едно от малките удоволствия в живота ни. Освен, че понижават стреса, те имат положително влияние върху целият организъм. Сексът подобрява здравето ни и ни предпазва от различни болести. Той обаче може да бъде лечение и в тази статия ще разгледаме именно това.

За здраво и силно сърце

Когато правите секс, сърдечният мускул се подсилва и става по-устойчив. Ако искате да нямате сърдечни проблеми, то правете секс по-често.

Облекчаване на главоболието

Дами, нямате извинение в спалнята! Сексът лекува главоболието, тъй като освобождава хормона окситоцин. В допълнение към това се освобождават и ендорфини, които са хормони на щастието. Те от своя страна отпускат тялото и главоболието си отива.

Естествен антидепресант

Вместо да пиете хапчета, то можете да правите секс и да сте щастливи. Когато сте в депресия, просто партньорът ви трябва да е по-търпелив и да ви предразположи. Хормоните на щастието, които споменахме по-горе, ще се освободят и вие отново ще видите света прекрасен, какъвто е.

ЗОДИИТЕ, КОИТО СА ПРИСТРАСТЕНИ КЪМ СЕКСА

При безсъние

Ако не можете да заспите – правете секс. Ще се отпуснете и ще видите след това колко бързо ще се унесете.

При настинки

Сексът е отлично лекарство и при настинки и сезонни грипове. Докато го правите, тялото отделя антитела и се бори с вирусите. Не случайно след няколко дни вече сте във форма.

Мускула треска

Ако я имате след дълга тренировка, то сексът и тук ще помогне. Той ще накара мускулите на тялото да се освободят от напрежението, а болката ще изчезне.

За здрава кожа

Искате да сте вечно млади, тогава ще правите повече секс. Той ще забави процесите на стареене и ще сте с блестяща кожа по-дълго време.

21 ГРЕШКИ, КОИТО ЖЕНИТЕ ДОПУСКАТ ПРИ СЕКС

Помага при уринарна инконтиненция

Това е явление, при което неволно изпускате урина. Сексът укрепва мускулите на тазовото дъно и съответно повече няма да ви се случва. Състоянието се среща еднакво при мъже и жени.

Намалява риска от рак на простата

Редовното правене на секс намалява риска от рак на простата. Затова господата не трябва да се лишават от това удоволствие. Редовите оргазми са естествена бариера срещу тумори.

Рак на гърдата

Същото се отнася и за жените. Сексът ги предпазва от тази коварна болест. Дори самото стимулиране на зърната може да доведе до освобождаване на окситоцин, който ви пази. Той се отделя и при кърменето. Затова и жените, които не са кърмили, са в по-рисковата група.

Преди всичко сексът е удоволствие. Заедно с удоволствието идва и здравето, така че го правете именно заради това – наслаждавайте му се!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама