3 съвета за здравето от 91-годишната дъщеря на лечителя Петър Димков


3 съвета за здравето от 91-годишната дъщеря на лечителя Петър Димков
Снимка: iStock

Лили Димкова е вече на 91 години, но споделя, че се чувства добре, тъй като следва заветите на известния си баща д-р Петър Димков - народен лечител, помогнал на много хора. По професия тя е художник езотерик, работила е като сценограф, нейно дело са оформленията на доста книги.

Предлагаме ви 3 съвета за здравето, завещани ѝ от баща ѝ, които тя самата спазва:

1. Как да се храним

"Правете поне по 10 дълбоки вдишвания три пъти на ден преди хранене. Дъвчете храната, вложете в нея положителна мисъл, че ще ви даде сили. Нали затова се храним? А не просто, за да се натъпчем. Важно е да слушаме сигналите на тялото си, а не да се насилваме. Аз съм вегетарианка от малка, не чувствам потребност да ям месо, ако обаче на човек му се хапва, по-добре да си хапне."

Вижте още: 6 мита за здравословното хранене, в които НЕ трябва да вярвате

2. Използвайте бял равнец

"Баща ми казваше, че белият равнец пречиства кръвта и организма. Кръвта е тялото на нашия дух. Имайки чиста кръв, ние ще имаме чисто тяло и духовно, и физически. Разбира се и с билките не бива да се прекалява. А когато сутрин отпивам вода, си казвам: сила и светлина за ума, живот за сърцето, здраве за тялото."

Чаят от бял равнец оптимизира функциите на жлъчката и черния дроб, съдейства за преодоляване на инфекциите в тези важни органи, като потиска възпалението и неутрализира болезнените спазми. Билката се препоръчва при стомашни киселини, стабилизира функциите на стомаха, предпазва от вътрешни кръвоизливи или съдейства за по-бързо възстановяване след вътрешно кървене.

"За чаша чай от бял равнец е достатъчна една препълнена лъжичка билкова маса. Залива се с 250 мл вряла вода и след няколко минути, след като поизстине, се прецежда."

Вижте още: Защо понякога чуваме шум в ушите и какво го причинява

3. Лъжата е в основата на повечето болести

"Ние сме като радиопредаватели и приематели. Не можем да избегнем лошотията на някои хора, по-важното е обаче колко време ще я задържим у себе си и колко бързо ще се освободим от нея. Аз винаги я заменям с някоя хубава мисъл. А лъжата? Татко твърдеше, че тя е в основата на болестите. Натрупаните лъжи са отрицание, а отрицанието винаги води до някакво заболяване."

Източник: zdravedae.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама