4 домашни средства за лечение на панкреатит


4 домашни средства за лечение на панкреатит
Снимка: iStock

Ще ви представим няколко лесни рецепти, с които може да облекчите симптомите и дори да се излекувате:

1. Лечение на панкреатит със семена от копър

За да приготвите лекарството, трябва да изсипете 1 чаена лъжичка семена от копър в 200 мл вряща вода. Оставете напитката да вари за един час. След това прецедете и пийте през целия ден, една глътка.

2. Лечение на панкреаса с овес

Хората лекуват панкреатит с овесена каша от много години. Овесът се препоръчва за употреба под всякаква форма. Това е наистина ефективен метод за лечение на панкреатит и лечение на панкреаса. Лечението на панкреаса се извършва с обикновена овесена каша, сварена във вода. Но не можете да добавяте олио, сол или нещо друго към ястието. Яжте овесена каша всеки ден в продължение на цяла седмица. По-добре е да го ядете сутрин, за да получите всички ползи от зърнените храни за целия ден напред.

3. Лимон, магданоз, чесън

Това е рецепта за невероятно мощна смес, ако панкреасът боли. За да го приготвите ще ви трябва: 300гр лимони (2-3 бр.); 100гр скилидки чесън (до 3 глави); 100гр магданоз. За да ви напусне панкреатитът, пригответе лечебна смес от изброените продукти. За да направите това, просто смелете всички съставки в блендер, докато се образува хомогенна смес. След това поставете сместа в стъклен съд. Съхранява се в хладилник. Три пъти на ден, 15 минути преди хранене, от сместа се приема по една чаена лъжичка за панкреаса. Курсът на приема е до 3 месеца, след което е необходима почивка до два месеца. Ако резултатът не е достатъчен, курсът може да се повтори.

5 ДОМАШНИ ЛЕКА СРЕЩУ ГЛАВОБОЛИЕ

4. Диета с елда при панкреатит

Лечението на панкреаса с диета с елда е друг ефективен метод за справяне с панкреатит. Курсът на лечение се състои от ежедневна употреба на елда върху кефир два пъти дневно в продължение на 10 дни. За да приготвите лекарството, залейте чаша елда с 0,5 литра кефир, след като измиете елдата. Оставете продукта да вари една нощ, без да го варите. Лечението на панкреатит изисква използването на такава каша за закуска и вечеря, като частта в рецептата се разделя на 2 равни части.

След 10-дневен курс трябва да направите почивка със същата продължителност и след това да повторите курса. В рамките на няколко дни хората усещат облекчение. Панкреатитът не е толкова остър, а самите екзацербации преминават доста бързо.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама