5 домашни лека срещу главоболие


5 домашни лека срещу главоболие
Снимка: iStock/Guliver

Главоболието е досаден проблем, който съпровожда голяма част от хората. Засилва се при смяната на сезоните. Ето и как да го преборите.

1. Чай от корен от джинджифил

Джинджифилът може да потисне гаденето, което често съпровожда мигрените. Пригответе чая като сварите на тих огън в покрит съд три четвъртини корен от джинджифил в две чаши вода в продължение на 30 минути.

2. Чай от лайка

Чаят от лайка съдържа съставки, които помагат за понижаване на болката и същевременно отпускат тялото. Пригответе си чаша чай от лайка, като сложите едно пакетче в току-що завряла вода и го оставите в покрит съд за 10 минути. Може да го подсладите с мед. Отделете няколко минути да изпиете бавно чая, най-добре докато седите на тихо място.

4-ТЕ ТИПА ГЛАВОБОЛИЕ И КАК ДА ГИ ЛЕКУВАТЕ

3. Магнезий

Учените, които правят изследвания върху главоболието, твърдят, че хората с мигрена трябва да приемат магнезий. Оказва се, че при мигрена нивото на магнезия в мозъка е много ниско (което предполага, че може да има цялостен дефицит на магнезий). Две клинични проучвания показват, че приемането на хранителни добавки с магнезий може да ни предпази от главоболие. Експертите препоръчват да се взимат по 400 мг на ден.

4. Масло от мащерка и розмарин

За разтривки на главата За да облекчите главоболието, капнете по една-две капки масло от мащерка или розмарин върху всяко слепоочие и върху челото си. Втрийте внимателно в кожата, след това го оставете за няколко минути да попие. В изследване от 2010 г. учените са установили, че маслата от мащерка и розмарин съдържат карвакрол - субстанция, която влияе на принципа на противовъзпалителните лекарства.

5. Витамин В12

Медицински анализ разкрива, че приемането на 400 мг (витамин B 12) всеки ден в продължение на три месеца рязко намалява главоболието - с до 50%.

ЗАБРАВЕТЕ ЗА ТЕЗИ ХРАНИ ПРИ ГЛАВОБОЛИЕ

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама