5 неща, които всяка майка трябва да знае, преди да има второ дете


5 неща, които всяка майка трябва да знае, преди да има второ дете
Снимка: Istock

По време на бременност вашата матка трябва да разшири размера си почти 500 пъти за 9 месеца и след това да се върне към първоначалните си размери. Дори мозъкът ви не е пощаден, тъй като много жени съобщават за лоша памет и объркване по време на бременност. Но въпреки това много от нас доброволно преминават през това втори, трети и дори четвърти път. Но не забравяйте, че всяка бременност е различна - втората още повече.

Вижте още: Бирата е едно от най-полезните неща за имунитета

Ето 5 неща, които трябва да знаете, ако сте решили да имате второ дете:

1. Втората бременност може да ви измори повече

Помните ли първата си бременност и колко енергични се чувствахте? Това беше специален момент в живота ви и получихте много глезотии от вашия партньор, приятели и семейство. Но при втората ви бременност вие вече носите отговорността да се грижите за първото си дете и това означава, че може да нямате толкова време за себе си, колкото преди.

Освен това тялото ви е залято с хормона прогестерон, който подготвя тялото ви за всички физически промени при раждането. Страничният ефект на този хормон е умората, така че може да почувствате вълни на изтощение повече, отколкото при първата си бременност.

2. Ще усетите движенията на бебето много по-рано

Първите движения на бебето се наричат ​​ускоряване и обикновено при първа бременност можете да ги усетите за първи път между шестнадесетата и двадесет и петата седмица. При втората бременност можете да усетите движенията на бебето още на 13-та седмица.

3. По-голям корем от по-рано

При много жени, бременни за първи път, коремът се появява през втория триместър. Но по време на втора бременност това става по-рано. Експертите казват, че това е така, защото коремните мускули са се разтегнали малко и може да не са се върнали към първоначалния си размер. Така че скриването на втора бременност не е толкова лесно, колкото запазването на първата в тайна. Това може да означава и повече стрии.

Вижте още: Ето какво се случва с тялото ви, ако спрете да ядете хляб

4. Сутрешното гадене може или да липсва, или да е много по-силно

Нещата по време на втората ви бременност може да не са същите, както при първата. При някои жени ужасното сутрешно гадене никога не идва. За други е много по-лошо от първия път.

5. Чувствителността на гърдите може да е намалена или да липсва

Първата бременност обикновено идва с много голяма чувствителност на гърдите, така че сутиените се превръщат в смъртен враг. Но за много жени втората бременност не води до такава изключителна чувствителност на гърдите им. И размерът на гърдите не се увеличава толкова много като при първата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама