6 важни предимства на кокосовата вода


6 важни предимства на кокосовата вода
Снимка: iStock

Научете защо по-често трябва да пиете кокосова вода.

1. Възстановява организма

Кокосовото масло съдържа витамини и минерали, които са полезни за възстановяване на тялото, дехидратирано поради прекомерно потене, диария или повръщане. В допълнение, то е добър източник на въглехидрати, които повишават нивото на енергия. Кокосова вода има благоприятен ефект върху стомаха и помага при проблеми с него.

2. Намалява кръвното налягане

Високото съдържание на калий, магнезий и витамин С прави кокосовата вода полезна за регулиране на високо кръвно налягане. Калият е ефективно средство за намаляване на кръвното налягане, тъй като елиминира негативния ефект на натрий. Проучванията показват, че кокосовата вода помага да се контролира хипертония, а също така намалява нивото на лошия холестерол. За да намалите високото кръвно налягане и да се погрижите за сърцето си, просто пийте по две чаши кокосова вода на ден.

ЗАЩО ДА ПОХАПВАТЕ МАЛИНИ ПО-ЧЕСТО

3. Помага за по-бързото и здравословно отслабване

Тази лечебна вода от кокосов орех е истински склад на полезни микроелементи. Наред с другите положително свойства, тя помага да се справите с наднорменото тегло. Има много малко калории и лесно си усвоява от организма. И нейните биологично активни ензими допринасят за подобряване на храносмилането и ускоряването на метаболизма. Високото ниво на калий помага за поддържане на натриев баланс и по този начин допринася за отнемане на излишната вода от организма, както и на токсините.

4. Премахва главоболието

Мигрената и главоболието до голяма степен са причинени от дехидратация. Именно кокосовата вода може да ви хидратира и така да намали болките. Освен това, хората, страдащи от мигрена, обикновено имат ниско ниво на магнезий. А в кокосовата вода има голямо количество магнезий, така че може да се използва за профилактика и лечение на мигрена.

5. Регулира нивото на кръвната захар

Хранителни влакна и аминокиселини, които се съдържат в кокосовата вода, са приложими за регулиране на кръвната захар и подобряване на инсулиновата чувствителност.

6. Забавя процесите на стареене

Още една страхотна полза на кокосовата вода – забавя процеса на стареене на клетки и тъкани. Това намалява риска от развитие на свързани с възрастта заболявания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама