90% от жените, които се опитват да забременеят, имат остър дефицит на това


90% от жените, които се опитват да забременеят, имат остър дефицит на това
Снимка: iStock/Guliver

Последните изследвания показват, че повече от 90 процента от жените, които се опитват да забременеят, имат дефицит на основните хранителни вещества, необходими за здравословна бременност. Тази статистика вероятно ще се влоши с увеличаването на популярността на вегетарианските хранителни режими.

Вижте още: Невероятни ползи за здравето от куркумата

Тестове в Обединеното кралство, Сингапур и Нова Зеландия на повече от 1700 жени, които планират да забременеят, установиха, че на повечето от тях липсват хранителни вещества, които са в изобилие в месото и млечните продукти и са ключови за здравословното развитие на плода, съобщава "Guardian".

Проф. Кийт Годфри, който е и водещ автор на изследването, каза, че той и колегите му от университета в Саутхемптън са били изненадани от "колко незначително или ниско е състоянието на тези микроелементи".

"Ако не спазвате наистина висококачествен режим на хранене, тогава трябва да помислите за приема на определени хранителни добавки", посъветва проф. Годфри.

Вижте още: 3 златни правила за хората с хипертония

Жени на възраст от 18 до 38 години били избрани от Nipper Steady, международно проучване, което изследва дали комбинациите от хранителни вещества и добавки преди и по време на бременност могат да подобрят здравето на майките и техните бебета.

The Guardian съобщава, че преди зачеването девет от десет жени са имали маргинални или ниски нива на фолиева киселина, рибофлавин, витамин B12 или витамин D, докато много от тях показват признаци на дефицит на витамин B6 в края на бременността. Както се очаквало, добавките подобрили нивата на витамини при тези жени, макар и невинаги до необходимото ниво.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама