Какво означава това червено петно върху кожата ви


Какво означава това червено петно върху кожата ви

Ако изведнъж забележите малко червено петно върху кожата си, не се притеснявайте. Ето какво означава и как да предотвратите разпространението му.

Причина за появата на ангиома

Ангиомата е малък доброкачествен тумор, който съдържа кръвоносни съдове. Има 2 основни причини за появата му:

1. Възраст

На много хора след 30-годишна възраст им се появяват ангиоми. Като правило, в този случай изглежда като малка изпъкнала червена бенка, която се намира главно върху ръцете и раменете. Такива ангиоми са причинени от прости промени заради възрастта на кожата и кръвносните съдове.

2. Здравословни проблеми или грешен начин на живот

Ако ангиомата изглежда като петно или започва да се разпространява, може да показва проблеми с черния дроб, съдови заболявания или хормонални проблеми.

Какво трябва да направите

Ако изведнъж забележите, че това познато червено петно е променило размера, формата си или е започнало да кърви, е най-добре да се консултирате с лекар, колкото се може по-скоро. Ангиомите обикновено не са причина да се втурвате към болницата. Все пак е добре да ги споменете на доктора си при следващото посещение.

Също така е добра идея да се погрижите ангиомите да не се появяват в бъдеще. Най-добрата превенция е здравословният начин на живот и балансираната диета. Пийте сокове и много вода, яжте пресни зеленчуци и не забравяйте за здравословните мазнини като авокадо и зехтин. Тези прости правила ще ви помогнат да поддържате кожата си чиста и млада, а тялото здраво.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама