Натурално средство срещу разширени вени


Натурално средство срещу разширени вени
Снимка: iStock/Guliver

Разширените вени се образуват, когато малки клапи във вените ви спрат да работят правилно.

В здравите вени има серия от малки клапи, които се отварят и затварят, за да позволят на кръвта да тече плавно към сърцето в една посока. Ако тези клапи се повредят или отслабнат, кръвта започва да тече обратно, причинявайки подуване и разширяване на вените.

Много неща могат да доведат до това състояние - възраст, тегло, дълги периоди на лежане или седене, бременност, гени...

Макар че по аптеките се продават много продукти, с които да третирате разширените вени, ние ви предлагаме един натурален метод.

Чесън, лимон и зехтин

Чесънът се използва за много състояния, свързани със сърцето и кръвоносната система. Той произвежда алицин и азоен, които са сярни съединения, имащи способността да подобряват кръвообращението. Те допринасят за предотвратяването на възпаление на кръвоносните съдове и образуването на кръвни съсиреци. Чесънът има много мощни противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на подуването на разширените вени, както и дискомфорта, който могат да причинят. Като допълнение, чесънът съдържа флавоноида кверцетин, който помага за укрепване на вените и кръвоносните съдове.

Лимоните са богати на витамините C, B6, A, E, фолат, ниацин, тиамин, рибофлавин, пантотенова киселина, мед, калций, желязо, магнезий, калий, цинк, фосфор и протеин. Голямото количество витамин C предпазва клетките от увреждане от свободните радикали. А според проучване, извършено от American Society of Clinical Nutrition, чесънът е полезен срещу появата на разширени вени, високо кръвно налягане и бръчки.

Имате нужда от:

10 скилидки чесън

3 лимона

4 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Намачкайте скилидките чесън до образуването на паста, добавете сока от 3 лимона и 4 супени лъжици зехтин. Пресипете всичко в стъклен буркан и разклатете енергично, за да се хомогенизира. Оставете да престои поне 10-12 часа. След това с помощта на памучен тампон нанасяйте върху засегнатите места два пъти на ден в продължение на поне месец.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама