Носенето на бебешка седалка е вредно за мамите

  • Носенето на бебешка седалка е вредно за мамите
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 05.03.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Вдигането и разнасянето на бебешка седалка за кола може да изложи на риск възстановяването на майките след раждането, съобщи ВВС.

Бебешките седалки за новородени са тежки и неудобни за носене и може да доведе пролапс на тазовите органи при тъкмо родили жени, казват физиотерапевти. Производителите споделят, че са ограничени в теглото и дизайна заради регулации.

Физиотерапевтът Лаура Кулер предупреждава, че седалките не трябва да се махат от колата в поне първите шест до осем седмици след раждането.

Аманда Савич от Професионалната мрежа на тазовите, акушерските и гинекологичните физиотерапевти заяви, че седалките "не са добре проектирани за пренасяне на бебета".

"Вие носите тежък товар от едната страна на тялото си много често като изпъвате ръцете си напред или назад и това не е удобен или ергономичен начин да носите нещо", казва тя.

Савич добавя, че жените "са много, много уязвими в тези първи няколко седмици" и те трябва да вдигат възможно най-малко тежести и да заздравяват мускулите на корема си.

Люк Бърнс, от Асоциацията на производителите на бебешки продукти казва, че строгите правила за безопасност затрудняват проектирането на бебешки седалки, но "марките винаги са търсили решение, което да позволи по-голяма лекота на използване от страна на родителите и защита на тяхното благосъстояние".

Източник: БГНЕС

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.