Чесън за пречистване на черния дроб - как е правилно да го ядем, за да се избавим от токсините


Чесън за пречистване на черния дроб - как е правилно да го ядем, за да се избавим от токсините
Снимка: Maison Boutarin / Pixabay

Чесънът е много по-полезен, отколкото предполагаме. Той е не само средство за подсилване на имунитета и сваляне на кръвното, но и за пречистване на черния дроб.

Черният дроб е основният филтриращ орган на тялото, но неговите възможности не са неограничени. Консумацията на преработени храни, наситени мазнини, захар и синтетични съставки, води до претоварване на този орган. В случая това намалява неговата способност да функционира ефективно.

Това е една от НАЙ-ценните и полезни билки

Когато токсините се натрупат в черния дроб, се появява умора, гадене, подуване на корема и проблеми с червата, а в тежки случаи се развива чернодробна недостатъчност.

Добрата новина е, че някои храни помагат за детоксикацията на този орган и една от тях е чесънът.

Какво прави чесъна толкова ефективно средство за прочистване на черния дроб?

Чесънът не детоксикира директно. Вместо това, той помага за увеличаване на естественото производство на глутатион - антиоксидант, който предпазва черния дроб от оксидативен стрес, причинен от вредните свободни радикали.

Най-ефективните женски трикове за красота

Това подобрява функционирането на този орган, което го прави по-малко податлив на възпаления и заболявания. Специалистите твърдят, че с възрастта способността на организма да произвежда глутатион намалява, а прост и ефективен начин за повишаване на нивото му е добавянето на чесън към диетата.

Освен това зеленчукът съдържа селен. Този микроелемент, подобно на глутатиона, действа като антиоксидант, подобрявайки защитата на черния дроб от токсини.

КАКВО Е ЧЕРЕН ЧЕСЪН И ЗАЩО Е ПОЛЕЗЕН

Как е правилно да се яде чесън за пречистване на черния дроб

По-полезно е чесънът да се яде суров, а преди консумация трябва да се нареже или натроши – това спомага за освобождаването на полезните съединения от него и по-специално на веществото алицин. 

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията със специалист, както и да се използва за самолечение!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама