Ето защо да приемате колаген с магнезий


Ето защо да приемате колаген с магнезий
Снимка: iStock

За да се чувствате по-добре, да имате повече енергия през деня и да се справите с мускулната умора, специалистите съветват да приемате хранителни добавки - колаген с магнезий.

Тази комбинация е идеална за спортисти, активни възрастни хора и тези, които искат да отслабнат, тъй като компонентите помагат за регенериране на мускулите и хрущяла, укрепване на косата, предотвратяване на мускулната умора, подобряване на енергията. Продуктът с такава комбинация действа положително върху сърдечно-съдовата система, забавя стареенето и появата на бръчки.

Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото ни. Това е основният компонент на съединителните тъкани, които съставляват няколко части на тялото, включително сухожилията, връзките, кожата и мускулите. Колагенът има много важни функции, включително укрепване на костите. С възрастта, образуването на колаген намалява естествено, което води до загуба на еластичност, сила и тонус в цялото тяло.

През последните години добавките с колаген станаха много популярни, заради многобройните си ползи. Повечето са хидролизирани, което означава, че колагенът е бил разбит, което улеснява абсорбирането му.

Консумирането на колаген може да има различни ползи за здравето, от облекчаване на болки в ставите до подобряване на здравето на кожата.

Магнезият е частично отговорен за повече от 300 биохимични функции в организма, включително протеинов синтез и контрола на кръвната захар. Той помага за отпускане на мускулите в храносмилателния тракт, неутрализира стомашната киселина, освобождава хормоните за намаляване на болката и подобрява кръвообращението. Поради тези многобройни ползи, приемането на магнезиеви добавки спомага за общото здравословно състояние, като главоболие, храносмилателни проблеми и проблеми със съня.

НАЙ-ЦЕННИТЕ СЪВЕТИ НА ВАНГА ЗА ДОБРО ЗДРАВЕ

Симптомите на магнезиев дефицит включват:

- Умора

- Изчерпана енергия

- Липса на мотивация и затруднено концентриране

- Болезнени мускулни спазми или проблеми със зрението

- Стрес или страдание от тревожност, хиперактивност или раздразнителност

- Проблеми със съня

Ако приемате добавки с колаген и магнезий, ще се радвате на един по-качествен начин на живот: метаболизмът ще се засили и усвояването на хранителните вещества ще помогне да се усвои калций и фосфор, които идват от храната в костите. Това са два основни компонента за правилното функциониране на нервната система. Магнезият не трябва да липсва в дневния прием, тъй като е основно хранително вещество за енергия, поддържаща мускулна функция и предотвратява физическата умора. Хранителните добавки с колаген + магнезий са много подходящи за спортистите, тъй като намаляват  вероятността от спазми или умора.

Кои са основните ползи от приема на колаген с магнезий? Подобрява външния вид на кожата Укрепва ноктите и косата Регенерира сухожилия, ставите и хрущяла >Предотвратява сърдечно-съдови заболявания и забавя стареене

Приемането на колаген с магнезий носи безкрайни ползи за нашето тяло и значително подобрява здравето ни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама